Tipărire

sapata scoala renovata 6Copiii de la Școala Primară ”Alexandru A. Guță” Găinușa au început anul școlar într-o unitate modernizată și dotată. Lucrările realizate au constat în schimbarea acoperișului, reabilitarea sălilor de clasă, consolidarea tavanelor, înlocuirea parchetului, schimbarea instalației electrice și aplicarea vopselei lavabile. ”Lucrările la interior au fost finalizate până la întoarcerea elevilor în clase. La exterior încă se mai lucrează, dar sunt lucrări care nu afectează cursurile școlare. Este vorba de anveloparea clădirii, vopseaua decorativă și amenajarea locului de joacă”, declară primarul Laurențiu Micu. Investițiile sunt realizate cu fonduri locale și sprijinul Consiliului Județean Argeș.

Concomitent, în localitate a continuat acțiunea de modernizare a iluminatului public. Au fost montate lămpi performante cu LED în satul Drăghicești, iar în prezent sunt înlocuite vechile lămpi în satul Dealu Bradului. 100 de lămpi noi vor fi montate în rețeaua de iluminat public a comunei Săpata. Lucrările sunt realizate cu bani din bugetul local, dar administrația comunei are în vedere obținerea unor fonduri și din alte surse, pe baza unui proiect la care lucrează în această perioadă.

Încep lucrările la două podețe
În scurt timp vor începe lucrările de construcție a două podețe în zonele Ciobești și Dragomirești. Actualele căi de acces sunt degradate și necesită reabilitarea de la zero. Autorizațiile de construire au fost eliberate, iar autoritățile din Săpata se află acum în perioada de achiziție a lucrărilor.
Pe de altă parte, conducerea Primăriei Săpata a semnat un nou contract de finanțare a lucrărilor de cadastru cu fonduri prin Programul Național de Cadastru și Carte Funciară derulat prin ANCPI. Este cea de-a VII-a etapă de finanțare, iar parcelele ce urmează a fi cadastrate includ suprafețe de teren extravilan și mixt (intravian/extravilan). Urmează semnarea contractului cu firma care va presta serviciile de cadastru și demararea lucrărilor.
Nu în ultimul rând, autoritățile locale au în vedere depunerea unor proiecte în noul program de investiții lansat de Guvern. Obiectivul prioritar este asfaltarea drumurilor locale, dar mai întâi trebuie clarificate normele de aplicare ale programului și pentru ce investiții se pot accesa fonduri de la Guvern.