Tipărire

valea iasului ciclismPasionații de ciclism de toate vârstele și-au dat întâlnire în luna august în comuna Valea Iașului. Explorer Mountain Bike Challenge 2021, etapă în cadrul Cupei României la Ciclism, s-a desfășurat în perioada 21-22 august în localitate. Evenimentul a fost organizat de Clubul de Ciclism Explorer în parteneriat cu Primăria Valea Iașului.

Startul competiției pe două roți s-a dat de pe islazul Nuculeț din Valea Iașului, iar traseele au parcurs localitățile Brătești, Dumirești, Robaia și Mușătești. Au existat 2 trasee, unul de XC Marathon de 60 km și un traseu scurt de 37 km, pe dealurile Argeșului. Evenimentul a fost susținut de Consiliul Județean Argeș, iar printre sponsori s-au numărat Dr. Oetker, Karcher, Gold Nutrition, Shimano, Scott, Fakir soluție antipană, IT Genetics, Car Biz Service, Salon Oddysey și Dynamic Bike. Premiile au fost în valoare totală de 20.000 de lei.

Se lucrează la extinderea canalizării
În comună au început de curând lucrările de extindere a rețelei de canalizare. Se lucrează pe strada Bălășești în satul Cerbureni, iar după finalizarea lucrărilor cetățenii se vor putea branșa la sistemul de canalizare. De asemenea, în luna septembrie în comuna Valea Iașului vor demara ample lucrări de îmbunătățire a rețelei de apă. ”Voi da ordinul de începere a lucrărilor la forajele ce vor sta la baza sistemului de alimentare cu apă a comunei Valea Iașului. Vom fora trei puțuri, în satele Valea Uleului și Mustățești. Concomitent, vom începe lucrările de extindere a rețelei de apă pe mai multe străzi din localitate”, declară primarul Cristian Enescu. Lucrările la rețeaua de apă sunt finanțate de către Consiliul Județean.