Tipărire

vulturesti latCel mai important obiectiv pe ordinea de zi a conducerii Primăriei Vulturești este construirea grădiniței de la Mâzgana. Primarul Liviu Poșircă estimează că până la finele anului clădirea va fi ridicată „la roșu”. ”De 20 de ani comuna plătește chirie pentru un spațiu impropriu, în care preșcolarii din zonă își desfășoară orele de curs. Am reușit să finalizăm studiul de fezabilitate, am luat avizele pentru curent electric, de mediu, telefonie, apă-canal și urmează cel de la ISU. Imediat după ce obținem și acest ultim aviz, vom scoate la licitație proiectarea și execuția, astfel încât în două luni, cât durează în medie procedura, să putem desemna câștigătorul și să emitem ordinul de începere a lucrărilor. Eu estimez că dacă ne apucăm de lucru la sfârșitul lunii octombrie, putem ridica ”la roșu” cum se spune, clădirea, până la finele anului. Grădinița va avea două săli de clasă pentru cei aproximativ 40 de copii din Mâzgana, o sală de joacă, anticameră pentru medic și toate dotările necesare. ”, a declarat primarul Liviu Poșircă.

Toate celelalte unități de învățământ din localitate, respectiv școala cu clasele I-VIII Vulturești și cele cu clasele I-IV din Mărgești, Hulubești și Bârzești sunt puse la punct, pe timpul vacanței realizându-se acțiuni de igienizare și curățenie, și își așteaptă elevii la începutul anului școlar. Ceea ce ar fi nevoie, spune edilul șef, este un microbuz școlar nou. ”Microbuzul care asigură transportul elevilor din Vulturești face 50-60 de km zilnic și îl avem de 12 ani. Este complet uzat moral și fizic. Vom face o solicitare în vederea achiziționării unuia nou”, spune edilul șef.
Branșările la sistemul de canalizare, pe toată lungimea drumului național ce traversează comuna, au fost finalizate. ”Avem circa 130 de gospodării branșate la sistem. Acum trebuie să realizăm proiectele tehnice și pentru branșările de pe drumurile comunale și ulițe.”, spune șeful executivului.
La sfârșitul lunii august conducerea Primăriei a organizat la Căminul Cultural o întâlnire cu cetățenii din comună și specialiști de la OCPI pentru a le explica oamenilor cum să vină în întâmpinarea celor care realizează la nivel de localitate cadastrarea, astfel încât procesul să se desfășoare rapid și eficient.