88Școala cu clasele I-VIII Bughea de Jos a organizat în luna mai a II-a ediție a Festivalului de teatru ”Gheorghe Dinică”, un proiect educațional realizat în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Argeș. Copiii pasionați de teatru, literatură și muzică au participat la concursuri pe mai multe secțiuni, aceștia fiind pregătiți de directoarea unității școlare din localitate, prof. Maria Toader, și de colectivul de profesori de limba română și limbi străine.
Festivalul dedicat marelui actor Gheorghe Dinică s-a desfășurat în ziua de 16 mai, la Căminul Cultural Bughea de Jos și la școala din localitate. La eveniment au participat zeci de copii din mai multe localități ale județului, susținuți de un public numeros, dar și de către europarlamentarul Mircea Diaconu, aflat într-o vizită de lucru în județul Argeș. ”Manifestarea este organizată în semn de omagiu adus marelui actor al cărui nume îl poartă și se desfășoară pe secțiunile: recitare în limbile română, franceză și engleză, teatru în limba română sau limbă străină, monolog dramatic, interpretare de melodii și dansuri. În ultimii ani de viață, Gheorghe Dinică a locuit în comuna Bughea de Jos, s-a împrietenit cu localnicii și a contribuit la viața culturală a comunei. Festivalul reprezintă un semn de respect pe care elevii Şcolii Gimnaziale nr. 1 din comună îl aduc regretatului actor Gheorghe Dinică”, ne-a declarat primarul Gheorghe Sanda.

Rectificare bugetară
În plan administrativ, autoritățile din Bughea de Jos își pun mari speranțe în rectificarea bugetară ce urmează a fi operată de Guvern în luna iunie. Administrația publică locală are nevoie de 2 miliarde de lei pentru completarea fondurilor necesare pentru ridicarea noului sediu de primărie. Valoarea totală a investiției în noul sediu administrativ este de circa 8 miliarde de lei, diferența de bani fiind asigurată din bugetul local. Primăria din Bughea de Jos este una dintre cele mai vechi din judet, fiind construită în urmă cu mai bine de 50 de ani. De asemenea, anul acesta va fi modernizat drumul din zona Poenandre, în lungime de 3,5 km. Fondurile pentru asfaltare provin din surse proprii ale administrației locale și rambursarea banilor de la buldoexcavatorul achiziționat prin intermediul proiectului finanțat prin GAL.
În altă ordine de idei, pe 21 Mai, în localitate a fost serbată Ziua Eroilor. Elevii de la școala centrală, cadrele didactice și autoritățile locale au depus coroane de flori la Monumentul Eroilor și au participat la o slujbă religioasă oficiată pentru pomenirea eroilor căuți în luptă. Pentru această sărbătoare, copiii de la școală au pregătit un program artistic cu cântece și poezii patriotice.