Tipărire

darmanestiÎn contextul rectificării bugetare anunțate de Guvern pentru a doua jumătate a lunii august, autoritățile din Dârmănești vor depune la Consiliul Județean Argeș o solicitare de finanțare pentru proiectul privind realizarea unui teren de sport în incinta Școlii de Centru. În privința sălii de sport, Primăria a reziliat contractul cu firma executantă, urmând a fi stabilit un nou constructor.

„Pentru sala de sport avem deja 3 miliarde de lei vechi, de la Consiliul Județean Argeș. Am decis însă rezilierea contractul cu firma executantă, fiind nemulțumiți de mersul lucrărilor. Va fi desemnat prin licitație un alt constructor. Sperăm ca până la finele anului sala de sport să aibă acoperișul pus. Pentru terenul de fotbal am solicitat CJ Argeș suma de 4,5 miliarde de lei, atât cât însumează devizul estimativ. Terenul va fi multifuncțional, cu dimensiunile de 30 metri lungime și 15 lățime, va avea gazon sintetic și nocturnă. Dacă nu vom primi bani de la CJ Argeș, ne vom apuca de lucrări cu ce fonduri vom avea la bugetul local, urmând să includem obiectivul la finanțare și în exercițiul financiar bugetar de anul viitor. Din păcate, dacă ne vom întinde pe doi ani cu această investiție, cu siguranță devizul final va fi mai mare, având în vedere ritmul amețitor în care cresc prețurile la materialele de construcții. Să sperăm totuși că vom primi întreaga sumă de la CJ Argeș, astfel încât să finalizăm lucrările anul acesta.”, explică primarul Emilian Ciolan.
Între timp, pe cele două drumuri aflate în reabilitare – Drumul lui Briceag și Drumul lui Manoloiu, au fost realizate șanțurile betonate. Jumătate din Drumul lui Briceag a fost pe jumătate asfaltat, urmând ca până la finele anului ambele căi rutiere să beneficieze de covor bituminos. De asemenea, pe parcursul acestei veri, în școli se vor face mici reparații și curățenie generală.