Tipărire

WhatsApp Image 2021 05 24 at 10.53.45 3Conferința săptămânală de presă a PSD Argeș a fost susținută de către primarii Ion Georgescu (Mioveni) și Nicolae Velcea (Ștefănești). Cei doi au făcut referire în special la investițiile din cele două orașe.
Astfel, Ion Georgescu a anunțat că în iulie va fi gata sala de sport din Mioveni, iar cel mai târziu în 2023 va fi gata extinderea rețelei de gaze din cartierul Făget, o investiție de 1,8 milioane de euro, dintre care 90% este suportată din bugetul local. O problemă deosebită, însă, este cea a sumelor din cotele defalcate care ar trebui să fie alocate de la bugetul de stat pentru Mioveni, dar acest lucru nu se întâmplă, la fel ca anul trecut.

„Orașului Mioveni i s-au luat peste 4 milioane de euro în câteva luni. Este jenant, mai ales că din Mioveni pleacă 20% din exporturile României! Guvernul să schimbe legislația: în loc să se angajeze că ne dau 63% și să nu ne dea nimic, mai bine să prevadă 20% și să dea banii! Eu m-am bazat pe acești bani. Cum să realizez ce mi-am propus și ce a aprobat Consiliul Local, dacă nu primesc banii care se cuvin orașului? Din câte văd, Mioveniul nu există în planurile actualului Guvern.”, a spus primarul Ion Georgescu.
Edilul a mai anunțat că în zilele de 29 și 30 mai va avea loc o campanie de vaccinare anti-Covid în sala de sport a Școlii „Liviu Rebreanu” și a făcut apel la cetățeni să participe în număr cât mai mare pentru ca în Mioveni să se poată intra în normalitate.
La rândul său, primarul Nicolae Velcea a făcut bilanțul celor 6 luni de mandat la Ștefănești și a anunțat investiții importante pentru comunitate care sunt fie în derulare, fie urmează să înceapă. „În acest interval de timp am reorganizat personalul pentru a putea lucra mai eficient; am înființat Poliția Locală. Avem șase proiecte cu finanțare europeană și am depus alte cinci la Compania Națională pentru Investiții pentru a primi finanțare. Două proiecte mi se par în acest moment foarte importante: unul privind extinderea rețelelor de apă și canalizare și unul de extindere a rețelei de gaze în Golești. Contractul de extindere a rețelei de gaze este în valoare de 600.000 de lei și vor beneficia de această investiție 480 de familii. Lucrările se vor face pe o lungime de 6,3 km.”, a declarat Nicolae Velcea care, de asemenea, a anunțat că dorește să organizeze în oraș o campanie de vaccinare.