Tipărire

schitu golestiPrimăvara a adus vești foarte bune pentru comunitatea din Schitu Golești. La începutul lunii martie Primăria a  semnat contractul de finanțare cu ADR Sud Muntenia pentru construirea unei săli de sport la Școala Lăzărești, obiectiv ce se va realiza cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional.

”Valoarea de finanțare este de 1,2 milioane de lei, din care 1,1 milioane sunt fonduri europene, restul de 100 de mii de lei, reprezentând co-finanțare. Suprafața construită va fi de 317 mp, din care 191mp va fi terenul, restul reprezentând vestiarele, toaletele, holurile etc. În suma respectivă intră nu dor construirea clădirii propriu zise, ci și dotarea sălii cu spaliere, saltele, aparate pentru gimnastică, coșuri de baschet, fileuri de volei. Deja se pregătește documentația pentru scoaterea la licitație a execuției”, declară primarul Vasile Miriță.
O altă investiție ce se derulează în localitate încă de la începutul lunii este extinderea canalizării. ”Am dat ordinul de începere, în ciuda vremii care a fost destul de capricioasă, fiindcă ne dorim implementarea cât mai rapidă. Dincolo de faptul că toată lumea așteaptă această utilitate, avem și două subtraversări pentru care a trebuit să obținem nenumărate avize ce au o anumită perioadă de valabilitate. Dacă nu le executăm până la expirare, trebuie să plătim din nou taxele pentru a le obține, taxe a căror cuantum nu este deloc de neglijat”, explică edilul șef.
Cât de curând vor începe lucrările și la reamenajarea și modernizarea clădirii socio-culturale din centrul localității, incintă unde va funcționa biblioteca dar și un club al persoanelor vârstnice.