negrasiAdministrația comunei Negrași va încheia în această primăvară lucrările la Școala Bârlogu. Unitatea a fost reabilitată și modernizată cu fonduri locale și sprijinul Consiliului Județean Argeș, și dată în folosință în septembrie anul trecut, la începerea anului școlar. Se mai lucrează acum doar la terenul de sport cu gazon sintetic din spatele școlii. Acesta va fi gata până la Paște, susțin autoritățile locale. În școala din satul Bârlogu învață aproximativ 50 de elevi și preșcolari.

Odată cu încălzirea vremii, reprezentanții Primăriei Negrași au demarat campania de curățenie de primăvară. Acțiunea a devenit deja tradițională în toate zonele comunei, iar locuitorii comunei au fost chemați să participe la curățenie. ”Am profitat de vremea bună și am demarat curățenia de primăvară în comună, mai ales că se apropie sărbătorile pascale. Au fost mobilizate persoanele care beneficiază de ajutor social, dar și angajații primăriei. S-au adunat gunoaiele, s-au curățat drumurile, vom strânge vegetația uscată și urmează să văruim copacii”, declară primarul Alexandru Constantin.

Probleme în agricultură
Și fermierii sunt în această perioadă în mijlocul pregătirilor pentru campania de primăvară, campanie întârziată anul acesta din cauza ploilor din luna martie. ”Momentan nu se poate pune nimic din cauza umidității din sol, dar sperăm să se încălzească și să se redreseze anul agricol. Sunt multe culturi afectate de precipitațiile din această primăvară. Și anul trecut au fost probleme în agricultură, culturile de porumb au fost calamitate în proporție de peste 50%”, afirmă edilul din Negrași.