Tipărire

buzoesti sala sport 3Sumele alocate anul acesta pentru echilibrarea bugetului local sunt ceva mai mici comparativ cu cele de anul trecut, însă autoritățile comunei Buzoești susțin că banii ajung pentru acoperirea cheltuielilor de funcționare și într-un procent, ce e drept mai mic, pentru finalizarea investițiilor. ”Ca și buget inițial stăm bine, chiar dacă sumele repartizate anul acesta sunt mai mici față de cele din 2020. Stăm mai bine în ceea ce privește fondurile alocate pentru asistenții personali, persoanele cu handicap, ajutoarele acordate de stat. Suntem acoperiți pe funcționare. Avem ceva repartizat și pentru dezvoltare, atât cât să putem finaliza ce avem în lucru. Sumele din excedentul bugetar le vom folosi pentru asfaltarea drumurilor din satele Ionești și Redea”, precizează primarul Ion Tănase.

Licitația pentru asfaltarea drumurilor din cele două sate se apropie de finalizare, iar după Paște vor începe lucrările.

Cereri de finanțare
Sala de sport din satul Șerboieni, construită cu finanțare prin CNI, se apropie de finalizare. Administrația locală intenționează să o dea în folosință în această vară. De asemenea, tot la CNI a fost depusă solicitarea de finanțare a unui proiect ce include modernizarea stadionului din satul Șerboieni, cu pistă de alergare, nocturnă, tribune și gazon. Totodată, Primăria Buzoești mai are depus un proiect privind asfaltarea unor drumuri comunale în satele Vulpești și Cornățel, pentru care așteaptă răspuns. Nu în ultimul rând, în luna martie, în localitate au început acțiunile de curățenie în vederea pregătirii comunei pentru sărbătorile de Paște.