bughea de sus 3Deși bugetul lui 2021 este cu aproximativ 2 miliarde de lei vechi mai mic decât cel de anul trecut, primăria din localitatea Bughea de Sus va reuși să-și ducă la bun programul investițional, dă asigurări edilul șef Nicolae Tarbă. ”Evident, așteptăm și rectificări pe parcursul anului și încercăm să atragem cât mai multe fonduri europene și guvernamentale. Nu am primit deocamdată nicio sumă de la Consiliul Județean, și acest for ar trebui să ne asigure fondurile necesare măcar pentru co-finanțările la diverse obiective”, declară primarul din Bughea de Sus.

Conducerea administrației locale pregătește documentația pentru scoaterea la licitație a lucrărilor de reabilitare și modernizare a școlii de centru, investiție pentru care tocmai s-a semnat contractul de finanțare. În același timp, sunt continuate lucrările la sistemul de canalizare. ”Fiindcă primăvara începe să-și intre în drepturi, încercăm să mai pietruim și să aranjăm cum putem drumurile comunale afectate de precipitațiile din anotimpul rece. Din păcate, drumul județean (DJ 735) ce traversează localitatea noastră pe o lungime de 2,3 km este într-o stare deplorabilă. Constructorul o să refacă marginile, acolo unde a introdus conducta de canalizare, însă asfaltul propriu zis este plin de gropi și ar trebui refăcut. Drumul se află de altfel în proces de modernizare, lucrarea fiind deja licitată și adjudecată de către Consiliul Județean, așa că nu văd niciun motiv și nicio scuză pentru care nu pot fi demarate lucrările de reabilitare.”, spune șeful executivului.
Cu fonduri din bugetul propriu, conducerea primăriei Bughea de Sus va începe în acest an o lucrare de o importanță vitală pentru locuitorii din partea de Nord a localității. ”Este necesar să realizăm o suplimentare a debitului de apă. De aceea  vom realiza o captare prin drenaj, vom monta o ministație de tratare, un rezervor, stații de pompare. Conform calculelor preliminare, investiția se va ridica la aproximativ 350-400 mii lei și va asigura apă curentă la parametri optimi pentru partea de Nord a localității, care este vitregită din acest punct de vedere în momentul de față.”, a mai declarat primarul Nicolae Tarbă.
Tot cu fonduri proprii, Primăria își propune asfaltarea unor drumuri în pantă, ce ridică în fiecare an mari probleme. Este vorba de strada Moicenilor, Săvoilor și Pe Deal, însumând aproximativ 2 km.