tigveni primar nou 4Lucrările de extindere ale rețelei de apă în zona Vlădești-Bădislava au fost finalizate. Este vorba de încă 800 de metri de conductă, de care beneficiază 6 gospodării. ”Este important să oferim tuturor cetățenilor  utilitățile esențiale. Nu contează că locuiesc într-o zonă mai îndepărtată din comună. De aceea, am realizat această extindere din fonduri proprii”, a menționat primarul Constantin Smeu.
Cu utilajele proprii și cei de la Legea 416, se acționează pentru reabilitarea drumurilor afectate de precipitațiile din ultima perioadă, mai ales în zona Bârsești. ”Punem piatră, acolo unde sunt gropi adânci, și nivelăm, ca să se poată circula în condiții bune. În rest, deocamdată nu am început nicio investiție. De altfel, din bugetul propriu, care se preconizează a fi mai mic față de cel aferent anului trecut, nici nu putem face mare lucru. Așteptăm răspunsuri la documentațiile depuse spre finanțare la CNI și să vedem ce sume vom primi de la Consiliul Județean”, a mai spus edilul șef.

Vestea bună este că încasările la taxe și impozite, până în acest moment, sunt peste nivelul anului trecut, comparativ cu aceeași perioadă. ”Probabil că și pandemia a avut un cuvânt de spus anul trecut, în sensul că oamenii erau mai speriați la început, nu se putea circula decât cu declarație. Acum încercăm să menținem nivelul îmbolnăvirilor sub 1 la mie în localitate și să trecem cu bine și peste acest val, astfel încât lucrurile să revină la normal”, a mai declarat șeful executivului.
Din cele 3 microbuze școlare pe care administrația locală le are, cel puțin unul ar trebui înlocuit, la momentul de față fiind nefuncțional, din cauza uzurii fizice. În acest sens, Primăria va face o solicitare de finanțare.