davidesti primar bunÎn așteptarea bugetului, conducerea Primăriei Davidești a transmis către Consiliul Județean lista cu obiectivele pe care și le-a propus anul acesta și pentru care ar avea nevoie de sprijin financiar. Conform declarațiilor primarului Alin Văduva, bugetul propriu al localității nu permite realizarea acestor investiții sau realizarea de studii de fezabilitate pentru atragerea granturilor guvernamentale și europene. ”Ne-am făcut calculele în funcție de veniturile pe care le-am avut în ultimii ani, însă nu avem nicio idee despre formula de calcul a bugetului pentru anul acesta. Din acest considerent, nu putem să estimăm ce anume obiective putem realiza. Noi am solicitat de la Consiliul Județean bani pentru realizarea grupurilor sanitare de la Voroveni, pentru asfaltarea a 500 metri din drumul Olteanca, pentru reactualizarea PUG ului, pentru realizarea proiectului tehnic și a execuției pentru extinderea alimentării cu apă pe străzile Comănescu și Verde, pentru realizarea studiului de fezabilitate și ridicărilor topografice pentru sistemul de alimentare cu gaze și pentru modernizarea bazinelor de apă de la Voroveni”, spune edilul șef.

Înlocuirea sau repararea bazinelor de la Voroveni reprezintă, în opinia șefului executivului, o urgență. ”Avem două bazine a câte 400 mc fiecare, ambele prezentând spărturi. Avem apă în momentul de față în acest sat, însă situația trebuie remediată cât mai curând”, a declarat primarul Alin Văduva.
Conducerea Primăriei a solicitat o expertiză în ceea ce privește lucrarea de introducere a canalizării în satul Davidești. ”Avem canalizarea funcțională la Conțești, cu stație de epurare la Mioveni. La Davidești nu a fost finalizată investiția și trebuie să vedem exact cum stau lucrurile, ca să știm ce este de făcut. Concomitent, vom realiza și un proiect pentru rețea de canalizare în Voroveni.”, spune edilul șef.
Cu forțe proprii administrația locală a pietruit câteva drumuri din localitate, la solicitarea cetățenilor. Este vorba de Strada Mărășești și ulițe adiacente.

Mereu puternice și hotărâte, sufletul vostru știe ce este iubirea, cum se dăruiește și cum se primește fericirea. Pentru voi, doamnelor și domnișoarelor, un sincer „La mulți ani!” de 8 Martie.
Primăria și Consiliul Local Davidești
Primar, Alin Văduva