valea iasului primarRețeaua de gaze a comunei Valea Iașului va fi în curând extinsă. Administrația locală a obținut în luna februarie avizul pentru realizarea lucrărilor, urmând ca în primăvară acestea să înceapă propriu-zis. ”Extinderile se vor face pe străzile Mihai Viteazul (1,1 km – 48 gospodării), strada Rogoz (800 metri – 23 gospodării), strada Bălășești (800 metri – 13 gospodării) și strada Teilor (245 metri – 6 gospodării). Vom face dosarele pentru fiecare gospodărie, urmează licitația și apoi sperăm să dăm drumul cât mai repede la lucrări”, declară primarul Cristian Enescu. De asemenea, autoritățile din Valea Iașului așteaptă licența de operare pentru rețeaua de gaze în satele Valea Iașului, Ungureni, Borovinești și Bărbălătești. Ulterior se vor stabili cotele de gaz și se va face extinderea rețelei pe o lungime de 2,5 km în satul Cerbureni, cu racordarea la SRM de la Sanatoriul Valea Iașului.


Primăria Valea Iașului are definitivate documentații pentru mai multe proiecte ce vor fi depuse în perioada următoare. Unul dintre acestea vizează amenajarea de trotuare, șanțuri și căi de acces în gospodării, pe o lungime de aproximativ 3 km, pe ambele sensuri de mers, pe traseele DN 7C și DN 73C. Un alt proiect prevede forarea a trei puțuri pentru alimentarea cu apă în satele Cerbureni, Valea Uleului și Bărbălătești, realizarea a 5 km de rețea, modernizarea stației de pompe din satul Ungureni și schimbarea a 1.000 de apometre. De altfel, bazinele de apă din satele Cerbureni, Valea Uleului, Ungureni, Borovinești și Bărbălătești au fost curățate în luna februarie, precum și stațiile de pompare din Ungureni, Valea Uleului și islaz Cerbureni.

Alunecări de teren
Starea alunecărilor de teren de pe raza localității a fost evaluată luna aceasta de comisii din cadrul ISU și Prefecturii. Astfel, pe DC 258, în satul Borovinești, pe Valea Bădilii sunt două alunecări de mal care pun în pericol terenul din zonă. De asemenea, alunecări de teren care avansează sunt și pe strada Cearșor, în punctul Doru State, la stația de pompare de la Ungureni și în satul Cerbureni, în punctul Stănescu Mihai, acolo unde este pusă în pericol gospodăria cetățeanului respectiv. Documentațiile pentru toate aceste situații de calamitate au fost întocmite de autoritățile din Valea Iașului și înaintate Instituției Prefectului.

Bucuriile, sănătatea și fericirea să vă însoțească pretutindeni, doamnelor și domnișoarelor! Un 8 Martie plin de împliniri, alături de cei dragi!
Primăria și Consiliul Local Valea Iașului
Primar, Cristian Enescu