veteran stolniciPentru veteranul de război, TOMA T. DUMINICĂ, marea Carte a Vieții începe la 19 februarie 1921, ziua în care primește acest prim dar. Se naște în familia Toma, în satul Fâlfani, comuna Stolnici, județul Argeș, venind pe lume în vremuri tulburi pentru România la aceea vreme. Tinerețea o petrece alături de cei din zona sa.
La vârsta de 20 de ani este încorporat la ”Regimentul 2 Pionieri de Gardă”, iar după pregătirea de bază, în 1941 pleacă imediat pe front, de unde revine în 1946. Luptă cu unitatea sa până în Caucaz, dar și în zona Budapestei. Între cele două perioade ale războiului este prizonier de război în Rusia.

În 1946 se reîntoarce acasă, unde se căsătorește și își întemeiază propria familie. Din păcate nu a avut copii, așa că înfiază un băiat pe care cei doi soți îl cresc în spiritul tradiției și patriotismului românesc. Până în 1960 se ocupă cu agricultura, după care se angajează la Baza de Recepție din Stolnici ca magazioner. Ulterior, activitatea până la pensionare a desfășurat-o la Gara CFR Pitești, la Serviciul Expediții.
Rămânând văduv merge mai departe pe drumul vieții încărcat cu multe obstacole, dar Dumnezeu îl ajută să le depășească pe toate și să ajungă la onorabila vârstă de 100 de ani.
veteran stolnici 1În luna februarie, cu ocazia împlinirii unui secol de viață, i s-a organizat o frumoasă festivitate, a primit diplome, plachete, felicitări, dar și numeroase torturi. La realizarea acestui eveniment încărcat de emoții au participat primarul comunei Stolnici, Sevastian Pupăză Roșu, viceprimarul comunei, Radu Safta, A.N.V.R Filiala Argeș – col. rtr. Țânțarcu Alexandru, A.M.V.V.D.Argeș - adj.pr.r. Dan Arsenescu, C.M.J. Argeș, prin cpt. Cârstea Marius și adj.pr. Ion Dragoș.
LA MULȚI ANI !!!

Text/foto
Adj.pr.r. Dan Arsenescu

Când primul ghiocel zâmbește soarelui, când verdele sărută orizontul, omagiem FEMEIA- minune a creației divine. Tuturor femeilor, o primăvară plină de bucurii!
Primăria și Consiliul Local Stolnici
Primar, Sevastian Pupăză Roșu