Tipărire

stalpeni primarLista propunerilor de obiective și investiții a conducerii Primăriei Stâlpeni pentru anul acesta este una ambițioasă. Pe lângă proiectele ce sunt în derulare, administrația locală a depus documentații și studii de fezabilitate pentru atragerea de fonduri în vederea modernizării infrastructurii din localitate. ”Avem în derulare lucrările de la Căminul Cultural, obiectiv a cărui finalizare s-a prelungit până la jumătatea anului, precum și sistemul de canalizare. Sperăm ca în cel mai scurt timp să dăm în folosință rețeaua Rădești și Cotoreni, la ora actuală executându-se ultimele finisaje. Petru satele unde nu există rețea de canalizare, avem depuse trei proiecte încă de anul trecut. Așteptăm deschiderea unor linii de finanțare în care să ne încadrăm”, declară primarul Gabriel Șerbănoiu.

Printre proiectele noi, se numără și racordarea la rețeaua de gaze a tuturor locuințelor din comună. ”Deoarece mai avem de realizat extinderi ale rețelei de gaze pe o lungime totală de 5,3 km - străduțe în întreaga comună, ne-am gândit că ar fi oportun să depunem un proiect în acest sens, la Guvern, pentru a putea degaja bugetul local de la aceste investiții”, spune edilul șef.
Prin Compania Națională de Investiții, în satul Rădești, în incinta școlii, se va construi o bază sportivă. Documentația depusă de administrația locală se află pe lista de sinteză, fiind aprobată. ”Tot prin CNI sperăm să modernizăm prin asfaltare infrastructura rutieră. Am depus un proiect ce vizează asfaltarea a 4 drumuri și urmează un al doilea, pentru 10 drumuri, imediat ce vom finaliza cadastrarea acestora. În total, este vorba de aproximativ 10 km de tronsoane în întreaga localitate. La Compania Națională de Investiții vom depune și o solicitare pentru reabilitarea și modernizarea tuturor clădirilor unităților de învățământ din comună.”, afirmă șeful executivului.
Din bugetul propriu, pentru început  se va realiza un foraj în satul Livezeni pentru suplimentarea debitului apei potabile și se va amenaja un trotuar de la blocurile vechi spre liceu, pentru siguranța elevilor.