Tipărire

55Ploile din această primăvară au produs o alunecare de teren în cătunul Mlăci, punând în pericol drumul din zonă și câteva gospodării care riscă să rămână izolate. Drept urmare, autoritățile din Bughea de Jos au decis să intervină în această zonă, lucrările de consolidare fiind programate pentru luna mai. ”Refacerea alunecării de teren este prioritară, nu putem permite să fie afectat drumul sau oamenii să rămână izolați. Trebuie făcute gabioane și turnată piatră. Piatră avem de unde lua, iar pentru gabioane vom lucra cu o firmă specializată. Consolidarea zonei afectate de alunecarea de teren va fi realizată cu bani din bugetul local, iar lucrările vor începe în cel mai scurt timp”, ne-a declarat primarul Gheorghe Sanda.
Tot din luna mai, autoritățile locale vor să dea startul lucrărilor la noul sediu de primărie, lucrări întârziate de vremea capricioasă din ultimele luni. Investiția va fi realizată din bugetul local, iar noul sediu al administrației publice locale va fi amplasat în vecinătatea actualei clădiri administrative. Licitația pentru noul sediu de primărie a fost finalizată anul trecut, iar contractul de execuție a lucrărilor a fost încheiat la începutul acestui an.
Pe de altă parte, la Primărie au început să sosească primele solicitări pentru subvențiile agricole acordate prin APIA. Anul trecut, autoritățile locale au înregistrat aproape 100 de beneficiari ai subvențiilor agricole, însă estimează că numărul acestora va scădea anul acesta din cauza schimbării criteriilor de acordare. Termenul final de depunere a cererilor unice de plată a fost prelungit până la data de 15 iunie 2015, fără penalizări.