Tipărire

cosesti primarAdministrația din Coșești va emite ordinul de începere a lucrărilor la proiectul privind reabilitarea, modernizarea și extinderea rețelei de apă din comuna Coșești, investiția ce se va realiza prin PNDL II. ”Chiar dacă se apropie anotimpul rece, se pot face lucrări. Începem cu montarea sistemelor de deferizare și demanganizare în zonele în care apa înregistrează cele mai mari cantități din substanțele amintite, nefiind propice consumului. Apoi vom trece la amenajarea de bazine noi, foraje, cel mai probabil extinderile rămânând pentru anul viitor. Este un obiectiv vast pe care de-abia așteptăm să-l implementăm, pentru a asigura populației apă de calitate, la standarde europene.” a declarat primarul Nicolae Pană.

Conform spuselor edilului șef, s-au făcut pași importanți și în ceea ce privește proiectarea pentru asfaltarea drumului județean. ”Documentația DALI urmează să intre în analiză la comisia tehnico-economică a Consiliului Județean, urmând apoi scoaterea la licitație a execuției. Trebuie să fim realiști și să acceptăm faptul că abia anul viitor vor începe efectiv lucrările. Au fost multe de soluționat, suprapuneri și alte inadvertențe. De altfel, este o lucrare complexă, ce nu presupune doar covor asfaltic, ci modernizarea drumului cu realizarea implicită a podețelor, lucrărilor de artă, de drenaj etc. Drumul are o lungime totală de 12, 25 km, iar pe teritoriul comunei noastre vor fi asfaltați 8 km”, a afirmat primarul din Coșești.
Administrația locală a alocat de la buget o sumă de bani pentru școlile din localitate, în vederea achiziționării de tablete. ”Vom evalua ofertele, în vederea asigurării optime a raportului calitate-preț în conformitate cu scopul echipamentelor. Deocamdată se poate învăța în sistem clasic, însă trebuie să fim pregătiți pentru orice scenariu ne va rezerva această pandemie. Vom găsi o soluție și pentru familiile cu elevi care nu au internet”, a mai precizat edilul din Coșești.