slobozia primarie 1Dezvoltarea localității pe baza unor proiecte de utilitate pentru cetățeni se transformă pe zi ce trece din deziderat în realitate în comuna Slobozia. Administrația locală implementează constant proiecte, de la modernizarea infrastructurii și asigurarea utilităților, la amenajarea unor obiective de agrement și spații de joacă pentru copii. Chiar și într-un an dificil precum 2020, investițiile în comuna Slobozia nu s-au oprit, dimpotrivă, se derulează într-un număr destul de mare.

”Avem în desfășurare proiectul de asfaltare a mai multor străzi din comună, în total peste 5 km de drumuri. Momentan, proiectul este realizat în proporție de 30%. Am asfaltat străzile Lunca Dâmbovnicului, Viilor, Vișinului și o parte din strada Morii. Urmează să fie asfaltate străzile Crângului, Fântânilor, Trandafirului și Liviu Rebreanu. Totodată, avem în pregătire un nou proiect pentru modernizarea altor drumuri din localitate. Este vorba de asfaltarea a 7,8 km de drumuri, însemnând toate drumurile din satul Negrișoara și câteva tronsoane în satul Slobozia. Se lucrează la documentație și în scurt timp vom depune solicitarea de finanțare a lucrărilor la Compania Națională de Investiții (CNI)”, explică viceprimarul comunei, Constantin Cojocaru.

Teren de sport și centru modern
O solicitare de finanțare pentru un proiect de extindere și modernizare a rețelei de iluminat public a fost depusă de autoritățile comunei Slobozia la Fondul de Mediu. Pe baza finanțării solicitate (90% din valoarea proiectului) ar urma să fie înlocuite vechile lămpi cu surse economice de iluminat și se va trece la iluminat din stâlp în stâlp în toată localitatea. Documentația proiectului se află în pregătire la nivelul administrației locale și va fi depusă în scurt timp.
Pe de altă parte, alte două investiții derulate de Primăria Slobozia continuă în această perioadă. Este vorba de modernizarea centrului civic al localității și amenajarea unui teren multifuncțional de sport cu gazon sintetic, lângă școala gimnazială. La centrul civic au fost montate mobilierul urban din parc și elementele locului de joacă. Urmează amenajarea gardului viu și montarea tartanului pe suprafața locului de joacă. La terenul de sport au fost montați stâlpii de susținere și se face pregătirea suprafeței de joc pentru montarea gazonului. De menționat faptul că întreaga localitate beneficiază de alimentare cu apă și urmează ca în scurt timp să fie pusă în funcțiune și rețeaua de canalizare.