01 cj arges drum baiculesti# Drumul leagă comuna Băiculești, traversând satele Valea lui Enache, Anghinești, Valea Brazilor și Tutana, de Municipiul Curtea de Argeș
Președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, și directorul Regiei Județene de Drumuri Argeș, Alina Nicolau, alături de primarul comunei Băiculești, Niculaie Dragnea, au efectuat o vizită de lucru pe DJ Băiculești – Curtea de Argeș, unde s-au încheiat lucrările de asfaltare a acestui tronson de drum județean. Lucrările au fost executate de Regia Județeană de Drumuri Argeș, costurile fiind suportate integral din bugetul Consiliului Județean Argeș. Porțiunea de drum județean leagă comuna Băiculești, traversând satele Valea lui Enache, Anghinești, Valea Brazilor și Tutana, de Municipiul Curtea de Argeș.

“Lucrarea este finanțată integral din bugetul CJ Argeș și realizată, în totalitate, cu utilajele și asfaltul Regiei Autonome Județene de Drumuri, aflată în subordinea Consiliului Județean”, a informat Alina Nicolau, directorul Regiei Autonome Județene de Drumuri Argeș.
“Iată că am asfaltat si acest drum județean atât de necesar și de solicitat de foarte mult timp. Și eu, ca și domnul primar al comunei Băiculești, sunt bucuros atunci când mai încheiem un proiect pentru cetățeni. Încercăm astfel să intrăm în normalitate în ceea ce privește infrastructura de drumuri a județului. Mai avem multe de făcut, sunt peste 1.200 de km de drumuri județene în Argeș. Terminăm aici și ne mutăm în alte zone, în zona de sud a județului, la Negrași, satul Mozacu. În paralel se fac lucrări de întreținere și pe alte drumuri județene. Regia merge din plin, la capacitate maximă, mai ales că acum au și utilaje noi și pot asfalta mai repede și mai mulți kilometri”, a declarat Dan Manu, președintele Consiliului Județean Argeș.
“Este un drum foarte importat pentru localitatea noastră. Leagă satele Valea lui Enache, Anghinești, Valea Brazilor și Tutana, de Municipiul Curtea de Argeș. Este un traseu mai scurt pe care ni-l doream foarte mult. Mulțumesc și eu conduceri Consiliului Județean Argeș pentru această investiție dar și pentru faptul că în acești patru ani ne-au mai fost alocate fonduri și pentru alte proiecte din comuna Băiculești”, spune Niculaie Dragnea, primarul comunei Băiculești.
Din 2016 până în prezent, Consiliul Județean Argeș a alocat pentru modernizarea și dezvoltarea comunei Băiculești 1.008 mii lei (peste 10 miliarde lei vechi). Astfel, au fost alocate fonduri pentru realizarea următoarelor investiții:
# Grup sanitar interior Școala Gimnazială Băiculești
# Grup sanitar interior Școala Gimnazială Valea Brazilor
# Grup sanitar interior Școala Gimnazială Valea lui Enache
# Grup sanitar interior Școala Primară Anghinești
# Grup sanitar interior Școala Primară Mănicești
# Grup sanitar interior Grădinița cu Program normal Zigoneni
# Realizare stație de pompare apă în satul Zigoneni, punctul Moneni Cazaci
# Amenajare locuri de joacă în patru grădinițe în comuna Băiculești
# Reabilitare Dispensar Uman
# Construire teren sport în satul Tutana
# Modernizare DC 213 în comuna Băiculești (AFIR)
# Prima înființare sistem centralizat de canalizare în satele Mănicești, Stejari, Argeșani, Băiculești și Zigoneni

Lucrări la noul corp al Spitalului Județean de Urgență
02 cj arges spitalul judeteanPreședintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, a vizitat șantierul deschis la Spitalul Județean de Urgență Pitești, unde se execută lucrările la noul corp de clădire al unității sanitare. Ca organizare funcțională, clădirea va avea un nivel subteran în care vor fi amplasate spațiile tehnice aferente construcției, trei adăposturi ALA și o zonă destinată prosecturii, iar pe cele 5 niveluri supraterane ale clădirii se vor amenaja secții medicale transferate din clădirea principală a spitalului și un bloc operator, respectiv: Secția Chirurgie plastică și Arși (parter), Secția de Chirurgie vasculară (etajul I), Blocul operator (cu săli de operație chirurgie plastică, electrofiziologie și chirurgie cardio-vasculară – etajul al II-lea), Secția Cardiologie (etajele III și IV).
Valoarea totală a obiectivului de investiții este de 85.213.652 lei (cu TVA inclus), din care 36.882.724 lei (cu TVA inclus) reprezintă  valoarea  pentru construcții – montaj (C+M), iar 32.385.983 lei reprezintă dotările cu aparatură/echipamente   medicală, mobilier  medical și general. Întreaga investiție va fi finanțată din fondurile bănești alocate de Județul  Argeș, prin Consiliul Județean Argeș.