barla bunLucrările realizate în vederea reabilitării și modernizării Căminului Cultural Mozăceni Vale au fost finalizate în cursul lunii iunie. Momentan, administrația comunei Bârla se află în procedură de achiziție pentru dotările edificiului.

”Ca și parte a procesului de reabilitare mai trebuie realizate doar branșamentele la apă, curent electric și gaze. Suntem în procedură de achiziție pentru dotări și sper ca până la sfârșitul anului să reușim să dăm căminul cultural în folosință”, afirmă primarul Gheorghe Voicu. Toate investițiile derulate la Căminul Cultural Mozăceni Vale au fost realizate din fonduri europene și contribuția autorităților locale. Tot în luna iunie, alte două investiții ale autorităților din comuna Bârla au fost finalizate. Este vorba de grupurile sanitare de la Școala Gimnazială Bârla și parcul din satul Mozăceni Vale, ambele fiind realizate cu fonduri locale și sprijinul Consiliului Județean.

Drum comunal asfaltat
În paralel continuă lucrările la rețeaua de alimentare cu apă a comunei. Vremea ploioasă din luna iunie a încetinit ritmul de desfășurare al acestora, însă conducerea administrației locale dă asigurări că investițiile vor fi gata în termenul stabilit în proiect. Totodată, se apropie de finalizare asfaltarea DC 137 Malu – Bârla, proiect derulat prin PNDL. ”Termenul de finalizare a lucrărilor pe DC 137 a fost prelungit, în sensul că acestea vor fi gata în luna iulie. Mai trebuie turnat al doilea strat de asfalt pe un tronson de 2 km din drumul comunal, apoi se vor face șanțurile și marcajele rutiere”, precizează primarul Gheorghe Voicu. DC 137 Malu – Bârla a  fost modernizat pe o lungime de 6,3 km.