Tipărire

cocu asfaltare dj 703A 1În cursul lunii mai au început lucrările de modernizare a DJ 703 A Cocu – Cotmeana, obiectiv de investiții finanțat din bugetul Consiliului Județean Argeș. Pe raza comunei Cocu urmează să fie asfaltați circa 9 km de drum județean. ”Se lucrează la refacerea acostamentelor și sunt executate podețele prevăzute în proiect. Vorbim de lucrări pregătitoare în vederea turnării asfaltului. Sunt mulțumit de felul în care se lucrează, oamenii sunt serioși, vin la treaba în fiecare zi, și dacă totul merge așa, cred că în vară asfaltarea va fi gata. Pentru locuitorii comunei Cocu este o lucrare mai mult decât binevenită întrucât drumul se degradase de ani de zile, iar circulația se desfășura anevoios”, declară primarul Gheorghe Țucă.

Canalizarea, pe final
În ceea ce privește proiectul de introducere a canalizării în comuna Cocu, acesta se află în faza finală a lucrărilor. Rețeaua a fost pusă la punct, în sensul că au fost îngropate toate conductele și a fost finalizată stația de epurare, iar momentan mai este nevoie doar de realizarea unor racorduri electrice la stația de epurare și la stațiile de pompare. Autoritățile locale intenționează ca vara aceasta să facă primele probe pentru funcționarea rețelei.
În altă ordine de idei, în luna mai, administrația comunei Cocu a făcut pregătirile corespunzătoare în vederea desfășurării în cele mai bune condiții a sesiunii de evaluare națională a elevilor de clasa a VIII-a în școala din localitate. Au fost achiziționate soluții dezinfectante, măști și mănuși de protecție pentru elevi și cadre didactice.