Tipărire

corbiÎncă o investiție, în valoare de 1, 5 milioane de euro, va fi implementată la Corbi. Primăria localității a câștigat finanțarea printr-un proiect depus la Compania Națională de Investiții. Este vorba despre amenajarea și modernizarea Văii Valea Mare, precum și asfaltarea Străzii Valea Mare, în lungime de 1,5 km, și asfaltarea Străzii Ureanu, în lungime de 1,2 km.

”Este un proiect pentru care am obținut fonduri pe calamități, această vale nemaifiind amenajată de mai bine de 40 de ani și existând riscul de inundații. Urmează să semnăm contractul cu CNI, după care investiția va fi scoasă la licitație”, a declarat primarul Virgil Baciu.
Tot prin CNI, la Corbi se va construi o sală modernă de sport. Acest obiectiv se află într-un stadiu avansat în ceea ce privește acțiunile premergătoare implementării. ”Am defrișat și pregătit terenul unde se va construi sala, iar licitația a fost finalizată. Așadar, lucrările vor începe în viitorul apropiat”, spune edilul șef.
În lucru se află și canalizarea în satele Corbi și Jgheaburi. Proiectul derulat cu fonduri europene se apropie de final. Conducta este deja îngropată, în momentul de față lucrându-se la stația de epurare.
”Concomitent, cu fonduri proprii, am început racordările la rețea, în satul Jgheaburi, în primă fază, pentru ca imediat după ce se finalizează branșările, să putem asfalta, tot cu bani de la buget, Strada Mănăstirii, în lungime de 1,7 km” a mai spus primarul Virgil Baciu.
Tot în satul Jgheaburi, Primăria lucrează la amenajarea unul canal de scurgere a apelor pluviale.