Tipărire

ratestiConducerea Primăriei Rătești intenționează să dea în folosință dispensarul uman construit în satul Furduiești în această vară. Pe lângă cabinetele de medicină de familie, cetățenii comunei Rătești vor avea la dispoziție și un punct farmaceutic în cadrul dispensarului. ”Avem prevăzute în buget fondurile necesare pentru finalizarea lucrărilor la dispensar. Investițiile au fost realizate cu fonduri proprii și cu sprijinul Consiliului Județean. Ne dorim ca dispensarul din satul Furduiești să devină funcțional vara aceasta, iar cetățenii să beneficieze de servicii medicale de calitate”, declară primarul Cornel Petrică.

Pe lângă această lucrare, la Școala Gimnazială ”Gheorghe I.C. Brătianu” Rătești se află în plină desfășurare amenajarea grupurilor sanitare în interior. Momentan se lucrează la partea de acoperiș, urmând ca noile toalete să fie gata până la începerea viitorului an școlar. La fel ca și în cazul dispensarului din satul Furduiești, finanțarea pentru grupurile sanitare provine din bugetul local și din fondurile administrației județene.

A început amenajarea terenului de sport
Din luna mai au început lucrările și la terenul multifuncțional de sport pe care autoritățile din comuna Rătești îl amenajează cu fonduri europene. Proiectul prevede realizarea unui teren multifuncțional cu gazon sintetic, dotat cu vestiare, grupuri sanitare și nocturnă, precum și împrejmuirea acestuia. Finanțarea din fonduri europene este de 68.000 de euro, sumă la care se adăugă și contribuția locală pentru realizarea obiectivului. În paralel, pe DJ 702 A Ciupa –Rătești au fost finalizate lucrările de asfaltare a 2,6 km de drum județean, proiect derulat de Consiliul Județean. În prezent se realizează lucrările de artă în completarea modernizării drumului.