01 teiu ziua eroilor 4De Ziua Înălțării Domnului, mare sărbătoare creștină, în comuna Teiu a fost celebrată Ziua Eroilor, sărbătoare națională în memoria celor căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate, dreptate și pentru apărarea țării. Având în vedere starea de alertă în care ne aflăm și măsurile impuse în contextul crizei provocate de noul coronavirus, manifestarea s-a ținut într-un cadru mult mai restrâns decât de obicei, cu respectarea normelor de distanțare socială și asigurarea măsurilor de protecție.

Alături de primarul Florin Dumitru au fost angajații Primăriei Teiu, consilieri locali, preotul din localitate și câțiva cetățeni. La Monumentul Eroilor din fața sediului Primăriei a avut loc o slujbă religioasă, fiind pomenite numelor tuturor eroilor din Teiu. Conducerea Primăriei Teiu a depus coroane de flori la Monumentele Eroilor din satele Teiu și Leșile, într-un pios omagiu adus celor ce au luptat pentru întregirea neamului românesc. „Această zi de sărbătoare creștină, este în același timp, o zi de sărbătoare națională, când cinstim eroii căzuți de-a lungul veacurilor pe câmpurile de luptă, pentru credință, libertate și dreptate. Este și pentru noi un prilej de a ne arăta recunoștința și prețuirea față de cei care au făcut posibilă România de astăzi. Respect Eroilor noștri! Cinste și onoare memoriei lor!”, a spus primarul Florin Dumitru.

Lucrări în sediul Primăriei
În luna mai, în cadrul sediului Primăriei Teiu au început o serie de lucrări de reabilitare în scopul eliminării umidității din zidurile clădirii. Procesul de dezumidificare se realizează cu ajutorul unor soluții speciale, care sunt injectate în pereții afectați, în scopul formării unei bariere împotriva igrasiei. Ulterior, zidurile sunt tencuite și zugrăvite. Reabilitări de acest gen sunt realizate în toate birourile de la parterul instituției. Și birourile de la etaj au fost zugrăvite, iar în exteriorul clădirii au fost amenajate canale pentru scurgerea apelor pluviale. Lucrările de reabilitare din sediul Primăriei Teiu vor continua în luna iunie și sunt realizate cu fonduri din bugetul primăriei. Pe de altă parte, administrația din Teiu s-a ocupat în luna mai și de pietruirea ulițelor comunale neasfaltate.