boteniPentru mai multe șanse de a primi finanțarea în vederea introducerii rețelei de gaze naturale în localitate, Primăria Boteni, alături de alte administrații locale din Argeș și Dâmbovița, au făcut o asociere și au depus documentația la Ministerul Dezvoltării. ”Asociația este compusă din comunele Boteni, Mioarele, Hârtiești, Stoenești, Cetățeni, Malul cu Flori, Pucheni și Văleni. Eu cred că în acest fel vom avea mult mai multe șanse de a obține suma necesară și că investiția se va concretiza, pentru binele tuturor cetățenilor din aceste localități”, spune primarul Vasile Leau.

Tot de la Ministerul Dezvoltării speră edilul șef din Boteni să primească și finanțarea pentru modernizarea prin asfaltare a drumurilor din localitate, proiect pentru care administrația locală a semnat contract cu FDI. ”Ni s-a spus că toate contractele semnate cu Fondul de Dezvoltare, structură care nici nu a apucat să funcționeze și a fost desființată, vor fi preluate de Minister. Noi așteptăm să vină banii. Avem licitația finalizată, câștigătorul desemnat. Nu este corect, măcar pentru cei care au perfectat actele și au semnat contractul, să fim lăsați cu ochii în soare. Este ca și cum ne-am păcăli singuri”, afirmă șeful executivului.
În așteptarea finanțărilor acestor obiective de anvergură, în Boteni continuă branșările cetățenilor la sistemul de canalizare.