Tipărire

01 stolnici dispensar 2Conducerea Primăriei Stolnici a emis ordinul de începere a lucrărilor de asfaltare a Străzii Școlii din satul Cotmeana. Este vorba de strada care face legătura între DJ 679 și podul construit pe Măsura 1.2.5, spre exploatațiile agricole din satele Izbășești și Cotmeana. ”Vom asfalta circa 500 m cu tot ceea ce înseamnă lucrări de artă, adică șanțuri periate, tuburi de traversare a apelor și ce mai implică această structură. Sper ca în vara aceasta lucrarea să fie gata”, declară primarul Sevastian Pupăză Roșu. Asfaltarea străzii Școlii în satul Cotmeana este executată cu fonduri din bugetul Primăriei Stolnici.

De asemenea, se lucrează și la alte două obiective de investiții de pe raza comunei. Acestea sunt dispensarul uman din centrul comunei și grupurile sanitare de la Școala Gimnazială Stolnici. Pentru ambele investiții, finanțate prin PNDL 2, respectiv AFIR, autoritățile locale așteaptă decontarea ultimelor facturi de lucrări.
În vederea organizării în condiții de siguranță a evaluării naționale pentru elevii de clasa a VIII-a, la Școala Gimnazială Stolnici s-au făcut pregătiri riguroase. Administrația locală a achiziționat măști și mănuși pentru elevi și cadre didactice, soluții dezinfectante și un termoscaner. Pregătirile pentru susținerea evaluării naționale încep pe data de 2 iunie, iar probele examenului propriu-zis se vor desfășura între 15-18 iunie.