davidesti grindinaDin  nou, localitatea Davidești a fost lovită de forțele naturii. Piatra a afectat grav atât culturi, locuințe, producând pagube la acoperișurile caselor, dar și drumurile din comună. Primărița Mirela Cismaru speră ca în urma evaluării comisiei județene ISU, administrația și localnicii să primească fonduri de urgență pentru remedierea problemelor. ”Sper, dar nu sunt sigură, că ni se vor aloca fonduri de la situații de urgență și spun asta deoarece nici anul trecut, după inundații, deși a fost întocmit un raport clar și stabilită o sumă pentru refacerea infrastructurii rutiere, nu am primit nimic. În orice caz, noi, pe cont propriu, vom încerca să remediem cum putem situația. Vom decolmata șanțurile și canalele din nou, vom reface drumurile, acolo unde circulația este pusă în pericol. Trebuie să achiziționăm material pietros și să balastăm tronsoanele cele mai afectate. De data aceasta nu doar satul Conțești a fost afectat, avem pagube în toate satele.”, spune primărița din Davidești.

Din cauza vremii capricioase nici investițiile preconizate nu au început. ”Am înțeles că luna iunie va fi mult mai propice ca temperatură și nivel de precipitații, astfel că vom începe să lucrăm la refacerea bazinului de apă de la Davidești, precum și la realizarea toaletelor la Căminul Voroveni.”, declară șefa executivului.
În același timp, conducerea administrației va face demersuri pentru depunerea studiului de fezabilitate pentru rețea de gaze în comună.
”Avem un parteneriat cu localitatea Vulturești pentru rețea de gaze, iar studiul de fezabilitate este gata. Să vedem ce documente și avize ne mai sunt necesare și vom depune solicitarea la Ministerul Dezvoltării”, a mai afirmat primărița Mirela Cismaru.