drumuri judetene 2La finele lunii aprilie președintele Consiliului Județean Argeș, Dan Manu, împreună cu vicepreședinții Ion Mînzînă și Marius Nicolaescu au efectuat o vizită de lucru pe șantierele deschide care vizează investițiile consiliului. Alături le-au fost primarii localităților pe teritoriul cărora au loc aceste investiții, Gheorghe Drăgan (Lunca Corbului), Aurel Bălășoiu (Rociu), Eugen Mira (Căteasca), Cornel Petrică (Rătești), reprezentanți ai Direcției Tehnice, precum și reprezentanți ai constructorilor care implementează proiectele.

Prima oprire a fost la Mârghia, Lunca Corbului. Aici, Direcția Județeană de Drumuri Argeș a asfaltat drumul județean care face legătura între limita județului nostru cu județul Olt și drumul național Pitești – Craiova. Investiția, care se ridică la 800.000 de lei cu TVA inclus, este finanțată din bugetul Consiliului Județean Argeș, și va fi finalizată la finele acestei săptămâni.
Au fost apoi vizitate trei drumuri și un pod aflate în lucru a căror finanțare a fost obținută de Consiliul Județean Argeș prin PNDL II.
# Modernizare DJ 703 B Costești (DN 65 A) - Șerbănești (DJ 659), lungimea - 8, 5 km, la Costești – Rociu. Aici se lucrează la săpăturile pentru fundație dar și la lărgirea drumului și la turnarea balastului pentru fundație. De asemenea au fost achiziționate tuburile pentru podețe. Durata de execuție a lucrării este de 7 luni. Valoarea contractului de lucrări este de 14.241.435,4 lei.
# Modernizare DJ 703 B Șerbănești (DJ 659) – Siliștea, lungimea – 7,416 km, în comunele Rociu – Căteasca. Pe acest drum lucrările sunt executate în procent de 40%. A fost finalizate lucrările de fundație și balast pe o lungime de 6,6 km, se execută fundația de piatră spartă, urmând ca în două luni să înceapă să se toarne asfaltul. De asemenea, au fost executate 26 de podețe și 6 poduri. Valoarea contractului de lucrări: 11.331.809,79 lei.
# Modernizare DJ 702 A Ciupa – Rătești. Aici lucrările au început în luna septembrie 2019 iar în acest moment sunt realizate în procent de 75%, în zilele următoare urmând a fi turnat ultimul strat de asfalt, stratul de uzură. Practic, după încheierea executării lucrărilor și la cele 10 podețe, în maxim 30 – 50 de zile această investiție va fi finalizată în avans față de termenul stabilit în contract. Valoarea contractului de lucrări este de 4.125.331,69 lei.
# De asemenea, au demarat lucrările și la podul pe DJ 741 Pitești – Valea - Mare – Făgetu – Mioveni, peste pârâul Valea Mare, Ștefănești. Valoarea contractului de lucrări se ridică la 2.283.801,36 lei. Ordinul de începere a execuției a fost dat în luna martie iar durata investiției este de 8 luni.

Fonduri pentru spitale
În lupta pentru combaterea răspândirii infectării cu virusul COVID-19, Consiliul Județean Argeș a alocat o nouă tranșă de bani pentru spitale. Astfel, pe 14 aprilie a fost convocată de îndată ședința extraordinară a Consiliului Județean Argeș, pentru adoptarea proiectului de hotărâre privind actualizarea bugetului de venituri și cheltuieli al Județului Argeș pe anul 2020. În urma adreselor și solicitărilor transmise de unitățile sanitare către Consiliul Județean Argeș, s-a aprobat alocarea sumei totale de 1579.42 mii lei, distribuită astfel:
# Spitalul Județean de Urgență Pitești - 1450.00 mii lei, din care:
# 1000.00 mii lei pentru realizarea infrastructurii (Laborator de Biologie Moleculară) necesară punerii în funcțiune și exploatării aparatului Real-Time PCR utilizat pentru determinarea infectării cu COVID-19, cât și pentru achiziția de bunuri și servicii necesare pregătirii spitalului pentru limitarea răspândirii epidemiei cu COVID-19.
# 450.00 mii lei pentru cofinanțarea aparaturii medicale (“Sistem Real-Time PCR și kit pentru detecția COVID – 19”), respectiv suplimentarea sumei de 55 mii lei alocată prin Hotărârea Consiliului Județean Argeș nr. 103/31.03.2020, întrucât ofertele depuse în cadrul procedurii de achiziție derulată pentru valoarea aprobată inițial în suma de 550 mii lei nu au fost admisibile și conforme din punct de vedere tehnic și inacceptabil din punct de vedere financiar.
# Spitalul de Pneumoftiziologie „Sfântul Andrei” Valea Iașului - 100.00 mii lei pentru achiziționarea de materiale sanitare și de protecție în vederea preîntâmpinării infectării personalului medical cu COVID-19. De asemenea, Spitalul de Pneumoftiziologie Valea Iașului a solicitat suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli cu suma de 25,42 mii lei reprezentând sponsorizări și suplimentarea veniturilor din concesiuni și închirieri cu suma de 3 mii lei în vederea achiziției de materiale sanitare împotriva infectării cu COVID-19.
# Spitalul de Boli Cronice și Geriatrie „Constantin Bălăceanu Stolnici” Ștefănești a solicitat suplimentarea bugetului de venituri și cheltuieli cu suma de o mie de lei reprezentând sponsorizare pentru achiziția de măști și echipamente de protecție împotriva infectării cu COVID 19.