Tipărire

stalpeniAdministrația locală din Stâlpeni va semna cât de curând un contract de finanțare cu Compania Națională de Investiții pentru construirea unei baze sportive în localitate. ”Baza sportivă va avea caracter multifuncțional, în vederea practicării mai multor sporturi, precum tenis, handbal, volei. Imediat după semnarea contractului, obiectivul va fi scos la licitație de către CNI și, cel mai probabil, dacă nu vor exista contestații, lucrările vor fi demarate încă de anul acesta.”, a declarat primarul Gabriel Șerbănoiu.

Cât de curând vor fi începute, cu fonduri proprii, lucrări de extindere a rețelei de gaze naturale. Conform afirmațiilor edilului șef, este vorba de extinderea rețelei pe încă patru ulițe din comună, însumând 1 km.
”Noi am depus solicitare pentru a obține finanțare guvernamentală pentru extinderea rețelei pe toți cei 5 km pe care îi avem neacoperiți  din punct de vedere al acestei utilități.”, spune șeful executivului.
Concomitent cu aceste demersuri, modernizarea Drumului Morii se află în procedură de licitație. ”Până la finalizarea procedurilor, pentru a putea începe lucrările de asfaltare a tronsonului,  facem șanțuri dalate la Oprești, continuăm modernizarea Căminului Cultural și lucrările de canalizare în zona Rădeni și Cotoreni.” a mai menționat primarul din Stâlpeni.

Eroii nu sunt uitați!
De Ziua Veteranilor de Război, primarul Gabriel Șerbănoiu și viceprimărița Nicoleta Machedon l-au sărbătorit pe Ioan Ploscaru, general de brigadă în retragere. La aproape un secol de viață (99 de ani), eroul a primit cu bucurie urările adresate de reprezentanții administrației locale, dar și un tort și o șampanie. „În ciuda perioadei dificile pe care o traversăm nu trebuie să dăm uitării valorile naționale. Dimpotrivă, acum este momentul să ne aducem aminte de faptele de vitejie, de jertfa lor întru păstrarea unității neamului românesc”, a punctat primarul din Stâlpeni.