Tipărire

leresti 2Din cauza apariției unui caz de infestare cu Covid 19, dar și pentru menținerea situației sub control și prevenția apariției altor cazuri în comună, conducerea Primăriei Lerești a luat măsura igienizării străzilor și trotuarelor cu o substanță cu detergent și clor, pentru distrugerea virusului.”Chiar dacă nu am avut infecție intracomunitară, ci un caz izolat, am luat decizia igienizării străzilor. Am achiziționat o pompă performantă și, cu utilaje proprii, în regie proprie, am spălat toate străzile din localitate, trotuarele, spațiile publice. Acțiunea va fi repetată și vom veghea în continuare ca toate măsurile și prevederile legale să fie respectate. Împreună, prin responsabilitate și acțiune promptă, putem învinge acest virus!”, a declarat primarul Marian Toader.

Din sponsorizări și din bunăvoința cetățenilor, au fost împărțite 250 de pachete pentru familiile cu situație materială precară. ”Concomitent, Carpathia Conservation a sponsorizat încă 260 de pachete și le mulțumim pe această cale, pachete pe care le-am împărțit categoriilor defavorizate și bătrânilor. Astfel, peste 12 % din localnici au fost în această perioadă sprijiniți pentru a putea face față mai ușor perioadei dificile cu care ne confruntăm cu toții”, a mai spus edilul șef.
Nici din punct de vedere investițional administrația locală nu a stat în această perioadă cu mâinile în sân. S-a lucrat în continuare la canalizare și la asfaltarea drumurilor comunale, proiectul privind modernizarea infrastructurii rutiere, în valoare de 1 milion de euro, apropiindu-se cu pași repezi de finalizare. ”În curând dăm drumul la un sistem performant pentru plata online a impozitelor și taxelor. Este o măsură foarte utilă nu doar în acest context al pandemiei, ci o acțiune spre modernitate”, a mai adăugat primarul din Lerești.