Tipărire

baiculestiLucrări pregătitoare modernizării prin asfaltare se desfășoară pe DJ 704 H în această perioadă, în comuna Băiculești. Drumul face legătura între municipiul Curtea de Argeș și comuna Băiculești și va beneficia de asfaltare pe o lungime de circa 4 km. ”Momentan se face pregătirea drumului pentru asfaltare. Sunt montate tuburile transversale și amenajate podețele. Anul trecut a fost turnat primul strat de asfalt pe 1 km de drum, anul acesta se va completa cu cel de-al doilea și vor fi asfaltați alți 2,8 km de drum. Obiectivul de investiții este finanțat de Consiliul Județean Argeș”, declară primarul Niculae Dragnea.

Potrivit edilului șef din Băiculești, în această primăvară, în funcție și de evoluția pandemiei de coronavirus, vor fi reluate lucrările la cele două obiective de investiții aflate în desfășurare pe raza localității. Este vorba de asfaltarea DC 213 Băiculești – Argeșani – Zigoneni și amenajarea unui teren multifuncțional de sport în satul Tutana. Ambele investiții au termen de finalizare în anul 2021.

Măsuri de protecție
Referitor la măsurile impuse pentru prevenirea îmbolnăvirii cu virusul Covid-19, autoritățile din comuna Băiculești monitorizează permanent persoanele de peste 65 de ani și pe cele aflate în izolare. ”La momentul actual (n.r.  – 22 aprilie) avem 26 de persoane aflate în izolare la domiciliu și trei persoane peste 65 de ani, dar acestea nu au nevoie de asistență din partea noastră. Am discutat cu dumnealor și ne-au spus că se descurcă, au copii, rude care pot să-i aprovizioneze, îi ajută, deci nu sunt probleme. Tot ca o măsură de protecție am igienizat și dezinfectat clădirea primăriei și pe cea a dispensarului uman”, completează primarul Niculae Dragnea.