Tipărire

cicanesti 2Din cauza imposibilității aprovizionării cu materiale, antreprenorul a sistat în această perioadă lucrările la sistemul de canalizare din comuna Cicănești. În schimb, autoritățile locale au finalizat modernizarea Dispensarului Uman. ”Trecem la amenajarea curții clădirii și, în același timp, am început modernizarea dispensarului veterinar. Ca o paranteză, dispensarul veterinar este una dintre primele investiții la care am pus umărul, acum ani, pe când eram viceprimar în localitate. Este nevoie de o reabilitare totală a clădirii, pentru asigurarea unei activități în condiții optime.”, afirmă edilul șef Ion Ionescu.

Vești bune sunt în ceea ce privește punerea în funcțiune a Centralei Fotovoltaice. ”În sfârșit centrala a fost conectată la sistem și pusă în funcțiune. Urmează semnarea contractului cu CEZ și, ulterior, va fi scăzută din factura la curent electric pentru iluminatul public și instituțiile statului, cantitatea de energie electrică produsă de noi, prin compensare. Nu avansez deocamdată niciun fel de cifre, până la semnarea contractului, însă sper ca economia să fie considerabilă. Ne vom gândi ulterior și la panouri pentru clădirile administrației - dispensar, școli etc”, a mai spus edilul șef.
În ceea ce privește pandemia de coronavirus, în localitate situația este sub control. ”Nu mai avem decât o persoană aflată în izolare, fiind vorba de specificul activității acesteia - conducător auto. Nu am avut nicio persoană infectată, și cred că lucrurile vor rămâne așa. Sigur, în continuare ne vom proteja și cel puțin până în 15 mai vom respecta cu toții regulile de distanțare.”, afirmă primarul Ion Ionescu.