Tipărire

boteniPrimarul comunei Boteni, Vasile Leau estimează că administrațiile locale vor înregistra anul acesta o diminuare a veniturilor cu peste 30%. ”Deja nu mai avem bani pentru asistenții personali și, deși am solicitat sumele, nu le-am primit. Încasări nu doar că nu sunt la bugetul fiecărui UAT, dar vorbim de bugetul central, care înregistrează pierderi uriașe de la toți agenții economici care și-au stopat sau diminuat activitatea, de la sutele de mii de șomeri. Cel mai tare, prejudiciul economic se va vedea anul viitor. O să vedem cu ce deficit plecăm!”, declară primarul Vasile Leau.

Îmbucurător este faptul că anul agricol nu este tocmai rău. ”Cu excepția unei secete ce poate fi combătută dacă vremea va fi în continuare favorabilă, eu zic că din punct de vedere agricol stăm bine. La începutul săptămânii am avut piatră, însă nu s-au stricat producțiile de pomi fructiferi. Pe agricultură, creșterea animalelor, pe aceste activități ar trebui să ne concentrăm, pentru că agricultura poate scoate România din impas”, spune edilul șef.
În comună, în această perioadă s-a lucrat în continuare la canalizarea din centrul localității și la amenajarea centrului civic - realizarea de trotuare.
Cetățenii au respectat regulile impuse pentru prevenția coronavirusului, astfel că, deși există un caz diagnosticat pozitiv, persoană care se află în spital, nu există infectare intracomunitară. ”Persoana respectivă a fost internată pentru alte probleme și în spital a fost testată pozitiv la COVID 19. Nu știm care este sursa îmbolnăvirii”, a precizat edilul din Boteni.