stoenestiLicitația pentru concesionarea înființării și administrării rețelei de gaze din comuna Stoenești a fost finalizată, iar autoritățile locale urmează să semneze un contract de lucrări cu firma câștigătoare. ”Având în vedere că este un proiect pentru care s-a aprobat finanțare în cadrul Fondului de Dezvoltare și Investiții al Guvernului, după ce vom semna contractul, vom aștepta clarificarea situației acestui fond și a finanțărilor aprobate. Vom pune o clauză în contract cu privire la data începerii lucrărilor, în funcție de felul în care Ministerul Dezvoltării va aloca fondurile stabilite”, declară primarul Ion Marin.

În actualul context pandemic, autoritățile din Stoenești au realizat mai multe acțiuni de dezinfecție și igienizare a spațiilor publice și pe drumurilor principale din localitate. Accesul în cadrul Primăriei a fost restricționat, iar angajații instituției au primit măști de protecție și soluții dezinfectante.

Captare de apă pentru satul Piatra
Se lucrează și la rețeaua de canalizare a localității, pe baza unui proiect finanțat din fonduri guvernamentale, în cadrul PNDL 2. ”Firma care se ocupă de canalizare a lucrat patru luni continuu fără a beneficia de vreo plată. Acum o lună și ceva am depus un decont al lucrărilor la minister, dar nu s-a achitat nimic. Dacă oamenii aceștia nu își primesc banii pe ce au lucrat, nu mai vin la lucru. Mi se pare firesc”, adaugă primarul Ion Marin. Până acum au fost introduse conducte pentru rețeaua de canalizare pe o lungime de 2,5 km.
În altă ordine de idei, din cauza secetei, în mai toate zonele localității sunt probleme cu apa, dar cea mai gravă situație se înregistrează în satul Piatra. Autoritățile locale încearcă în această perioadă să facă o nouă captare de apă în vederea asigurării unui supliment de apă cetățenilor din acest sat. Zona respectivă este una fără izvoare, așezată pe un munte de piatră, unde actualmente apa este adusă din alte sate prin intermediul a patru stații de pompare. Costurile sunt și ele mari, fapt ce a condus la decizia administrației comunei Stoenești de a realiza un puț pentru captarea apei.