Tipărire

suiciLucrările de investiții au stagnat în comuna Șuici în această perioadă. Conform declarațiilor reprezentanților autorităților locale, firma care a câștigat licitația pentru modernizarea Școlii Rudeni, cât și antreprenorul care implementa proiectul privind extinderea canalizării, au solicitat întreruperea activității pe perioada stării de urgență. Prin urmare, activitatea la aceste două obiective se va relua după data la care România va reveni la normalitate.

În ceea ce privește asfaltarea drumurilor de interes local și comunal, conform proiectului finanțat cu bani europeni prin AFIR, încă nu au fost obținute toate avizele necesare, activitatea instituțiilor de resort fiind, de asemenea, încetinită în această perioadă. Se estimează că lucrările vor începe în perioada verii.
Din punct de vedere al situației privind pandemia, comuna Șuici nu a raportat niciun caz de îmbolnăvire, semn că cetățenii au respectat regulile de igienă și distanțare socială impuse. Nu există în momentul de față nicio persoană aflată în izolare sau carantină, ceea ce, fără îndoială, reprezintă un aspect îmbucurător și o dovadă cu autoritățile locale au gestionat eficient această perioadă fără precedent.
Conform OG 8, autoritățile locale vor deconta masa angajaților din cadrul Unității de asistență medico-socială Șuici, urmând ca aceste sume să fie primite de la Guvern.