Tipărire

buzoestiÎnceputul lunii mai coincide în comuna Buzoești cu demararea operațiunilor de branșare a gospodăriilor din satele Buzoești și Curteanca la noua rețea de apă modernizată. ”Branșamentele vor fi realizate până la intrarea în gospodării, iar costurile vor fi suportate din bugetul primăriei. De la limita proprietății fiecare cetățean se va ocupa să-și asigure racordurile. Vor lucra concomitent trei echipe și sperăm ca în aproximativ o lună de zile să terminăm branșările. 380 de gospodării din cele două sate vor fi racordate la rețeaua de apă”, declară primarul Ion Tănase.

La finalul acestei luni va fi realizată licitația pentru proiectul de amenajare a unei baze sportive în satul Buzoești. Baza, care va cuprinde și o sală de sport, va fi realizată cu fonduri europene accesate de autoritățile locale.
Administrația comunei Buzoești a finalizat de curând amenajarea unor grupuri sanitare în interior la grădinițele din satele Vulpești  și Buzoești, iar la Școala Șerboieni a fost montată o copertină în scopul creării unui circuit închis pentru elevi pentru folosirea toaletelor. De asemenea, pe baza unei sponsorizări primite din partea unui agent economic cu punct de lucru în localitate (SC Barad Investiții SRL), Școala Șerboieni a fost dotată cu două videoproiectoare. Firma respectivă a mai contribuit și cu alte investiții la școlile din comună, de-a lungul timpului.

Iluminat din stâlp în stâlp
Înainte de sărbătorile pascale, în satul Tomșanca a fost finalizată acțiunea de modernizare a rețelei de iluminat public. Locuitorii acestui sat beneficiază acum de iluminat din stâlp în stâlp, lucrările fiind realizate din bugetul localității. Totodată, iluminatul public stradal a fost modernizat și în satul Ionești și într-o parte a satului Șerboieni. În plus, a fost asigurat iluminat stradal pentru două case din satul Bujoreni și pentru zona SMA din satul Buzoești.
Pe de altă parte, în luna aprilie, Crucea Roșie a distribuit beneficiarilor de ajutor social și mai multor bătrâni din comună pachete cu alimente, în contextul actualei crize pandemice.