Tipărire
recea primar 2019 2Lucrările de modernizare a iluminatului public stradal în întreaga comună au fost finalizate în luna aprilie. Cetățenii comunei Recea beneficiază în prezent de iluminat din stâlp în stâlp, fapt ce contribuie la creșterea gradului de confort și la o mai bună supraveghere a activităților pe timp de noapte.
De asemenea, lângă sediul Primăriei Recea, autoritățile locale au amenajat o parcare pentru angajații instituției și pentru cetățenii care vin la sediul administrației publice locale. Totodată, luna aceasta, administrația comunei Recea a pietruit drumurile comunale cu probleme, iar pe cele de exploatație agricolă le-a nivelat cu autogrederul din dotare. ”Din luna mai vom relua lucrările de asfaltare a celor 4,8 km de drumuri comunale din proiectul derulat prin PNDL 2. Mai avem de turnat asfaltul pe un tronson de 2 km și de amenajat șanțurile. Dacă totul merge bine și banii sunt alocați de la Guvern, în această vară finalizăm modernizarea drumurilor comunale”, declară primarul Marin Pană.
 
Fermierii, afectați de secetă
Semănăturile pentru culturile de primăvară se apropie de finalizare și pe terenurile agricole din comuna Recea, însă fermierii sunt îngrijorați că seceta de anul acesta va aduce un an agricol dezastruos. Dacă în cel mai scurt timp nu plouă, recoltele vor fi scăzute sau total compromise, iar agricultorii se vor confrunta cu pierderi considerabile.