musatestiÎnainte de Paște, administrația comunei Mușătești a asfaltat cu resurse proprii 1,5 km de drum comunal. ”Ultimul tronson pe care am turnat asfalt a fost în lungime de 600 metri, dar momentan am oprit lucrările pentru că nu mai avem bani. În funcție de ceea ce se va întâmpla cu finanțările de la Guvern sau din partea autorităților județene, vom continua asfaltarea pe DC 218 Costești – Vâlsănești”, declară primarul Constantin Oancea.

În cursul lunii mai este programată reluarea lucrărilor la cele două obiective de investiții aflate în derulare pe raza localității. Este vorba de reabilitarea și extinderea rețelei de alimentare cu apă, proiect derulat prin PNDL 2, și construcția podului de la Valea Teascului, investiție realizată cu fonduri locale. Autoritățile din Mușătești susțin că vor să finalizeze cele două proiecte anul acesta, însă acest lucru depinde și de modul în care Guvernul va achita lucrările efectuate prin PNDL 2.
În ceea ce privește măsurile de protecție a populației împotriva infectării cu virusul Covid-19, conducerea Primăriei Mușătești a întreprins o serie de acțiuni în această direcție. În școli, la primărie, în fața magazinelor din localitate, în stațiile de transport și în alte locuri publice au avut loc acțiuni de dezinfecție. În perioada următoare, edilul șef din Mușătești intenționează să desfășoare o astfel de acțiune de igienizare și pe principalele drumuri din comună. Pe de altă parte, din cauza pandemiei de coronavirus, la bisericile și la mănăstirea din localitate slujbele religioase și hramurile de Sf. Gheorghe și Izvorul Tămăduirii s-au ținut fără enoriași.