darmanestiAutoritățile locale au luat măsuri pentru sănătatea localnicilor! S-au alocat fonduri de la buget pentru stropirea străzilor din localitate cu substanțe pe bază de clor, pentru dezinfecție, în vederea limitării riscului de infectare cu Covid 19. ”Înainte de sărbătorile de Paște am spălat toate străzile, drumurile comunale și drumurile județene din localitate și vom repeta acțiunea de încă două ori. Am achiziționat deja substanța necesară, iar ca utilaje folosim toate tractoarele și mecanismele de erbicidat.”, a declarat primarul Emilian Ciolan.

Pe de altă parte, spune edilul șef, cetățenii au înțeles să-și limiteze la maxim deplasările, astfel încât în localitate nu a existat niciun caz de îmbolnăvire. ”Oamenii au fost corecți și disciplinați și au înțeles că stă în puterea noastră să păstrăm sănătatea comunității. Prin informări continue cu toți consilierii locali, i-am făcut să înțeleagă că măsurile adoptate și restricțiile impuse nu fac altceva decât să ne protejeze. În ultima perioadă mai avem cazuri de persoane care trebuie să stea în izolare, în schimb, din buzunarul personal, pentru a nu afecta bugetul, am asigurat mâncare pentru o femeie în vârstă care nu se poate deplasa. Perioada prin care am trecut și încă trecem este o lecție de viață și trebuie să tragem învățăminte.”. a mai spus edilul.
Concomitent, în localitate a fost modernizat iluminatul public, suplimentându-se numărul lămpilor cu 120 de corpuri de iluminat, în toate satele. ”Suntem, totodată, în procedură de licitație pentru construirea sălii de sport de lângă școala Dârmănești. În ceea ce privește campania de asfaltare pe care am început-o acum câțiva ani din surse proprii, le promit localnicilor că va continua! Cel mai probabil vom trece la modernizarea următorului tronson aflat pe lista de priorități în toamna acestui an, când lucrurile se vor mai liniști cu această pandemie.”, afirmă șeful executivului.