suseni casa de cultura 2Anul acesta, în comuna Suseni se vor asfalta 8 km de drumuri comunale. Administrația locală mai are de obținut un singur aviz, de la Serviciul Rutier. ”Imediat după ce intrăm în posesia acestui aviz, dăm ordinul de începere a lucrărilor. Asfaltările vor demara din satul Odăeni, fiindcă în celelalte încă se mai lucrează la realizarea racordurilor la rețeaua de apă potabilă”, anunță primarul Doru Radu.

Pași importanți s-au realizat și în ceea ce privește construcția Casei de Cultură, investiție realizată prin Compania Națională de Investiții. ”Termenul de finalizare este anul viitor, dar deja este turnată fundația și se lucrează în ritm susținut. În luna iulie a acestui an vom termina modernizarea Școlii Cerșani, obiectiv realizat din fonduri proprii și ajutor din partea Consiliului Județean; aici mai sunt de realizat finisajele exterioare.  În schimb, în toamna acestui an va fi dată în folosință grădinița nouă din centrul localității, investiție realizată din fonduri europene. ”, a menționat edilul din Suseni.
Relaxându-se lucrul cu publicul în această perioadă, conducerea administrației locale a demarat o inventariere foarte strictă a lungimii rețelelor de apă, a numărului de kilometri de drumuri, a lămpilor din cadrul iluminatului public. ”Una dintre concluzii este aceea că în ultimii doi ani s-au înlocuit 1000 de lămpi în localitate și, pentru a asigura un iluminat din stâlp în stâlp, mai sunt necesare încă 800 de corpuri de iluminat. Nu avem încă sumele necesare realizării acestei investiții, însă va fi pe lista de priorități”, a mai spus șeful executivului din Suseni.