cetateni primar ian 2020 3Cazul cetățeanului testat pozitiv cu virusul Covid 19 de la Cetățeni a creat multă vâlvă în județ, însă situația nu este atât de gravă pe cât pare la prima vedere. Conform declarațiilor primarului Claudius Ciobanu, respectiva persoana este, într-adevăr, angajat al aparatului administrativ, dar nu funcționar public, ci muncitor cu contract.
”Având simptome de răceală, o anumită vârstă și boli asociate, respectivul cetățean a sunat la 112 și, în urma testării, a fost confirmat pozitiv. În momentul de față este internat la spitalul Mioveni, dar se simte foarte bine, așa cum s-a simțit de altfel încă de la testare, neprezentând nici febră, nici dureri, nici tuse. Important este că nimeni altcineva nu mai este bolnav, iar noi, cei care am intrat în contact cu el, suntem aproape de finalizarea celor 14 zile de izolare, fără a avea vreun simptom de îmbolnăvire”, a declarat edilul șef.

Comuna Cetățeni este un dintre localitățile în care s-au întors foarte multe persoane din străinătate dar, la momentul de față, nu mai există niciun caz în izolare și nu a fost raportată nicio îmbolnăvire din rândul acestora. Situația a fost atent monitorizată de către autoritățile locale și au fost luate toate măsurile pentru prevenirea apariției epidemiei.
Investițiile au fost continuate și în această perioadă critică, cu excepția perioadei Sărbătorilor pascale.  ”Se lucrează la modernizarea și extinderea rețelei de apă (proiect finanțat prin PNDL), la modernizarea centrului civic (fonduri europene) și la construirea noii grădiniței. La acest obiectiv pot afirma că ritmul de execuție a fost unul extrem de rapid, în momentul de față montându-se acoperișul clădirii. Constructorul ne-a dat asigurări că până în toamnă, dacă se va putea menține acest ritm, investiția va fi finalizată”, a mai declarat șeful executivului din Cetățeni.