davidestiSoluție inedită de Izvorul Tămăduiri la Davidești! Pentru prevenirea tentației ca oamenii să meargă la biserică pentru a lua agheazmă, preotul a decis sfințirea bazinului de apă. ”În acest fel, toată lumea a avut apă sfințită la robinet și oamenii au fost foarte mulțumiți. Ritualurile creștine și obiceiurile sunt foarte importante, mai ales în comunitățile rurale și mai ales printre oamenii în vârstă. A fost important pentru ei, mai ales în aceste momente grele pentru toți, să facem acest gest”, a declarat primărița Mirela Cismaru.

Un canal important în lungime de aproape 1 km, ce preia toate apele pluviale și deversează în râul Argeșel a fost decolmatat pentru prevenirea inundațiilor. ”Este vorba de canalul de la intrarea în satul Conțești, localitatea afectată constant de inundații în urma precipitațiilor abundente. Acțiunea va fi continuată pentru toate șanțurile și canalele din localitate”, anunță primărița din Davidești, Mirela Cismaru.
După data de 15 mai va începe anveloparea bazinului de apă de la Davidești, concomitent cu înlocuirea conductei pe o lungime de 400 de m. ”Avem materiale deja achiziționate și am fi început lucrarea mai devreme dacă nu era această situație cu pandemia.”, afirmă Mirela Cismaru.