cj argesPe 17 martie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Județean Argeș, a fost aprobată alocarea sumei de 550 mii lei pentru achiziționarea unui sistem real - time PCR și kit-ul pentru detecția COVID-19 (coronavirus).
De asemenea, s-au găsit soluții pentru suplimentarea bugetelor Spitalului Județean de Urgență Pitești și Spitalului de Pediatrie Pitești pentru achiziția de materiale necesare asigurării condițiilor igienico-sanitare.

Organizația Mondială a Sănătății a declarat oficial, în data de 11 martie 2020, pandemie de coronavirus (COVID-19), în contextul creșterii numărului de cazuri în peste 110 țări și teritorii din toată lumea, precum și din cauza riscului crescut de răspândire a infecției la nivel global.

Mesaj pentru argeșeni!
Președintele Consiliului Județean Argeș, dr. Dan Manu, face apel la responsabilitate, în contextul situației actuale privind pandemia de coronavirus.
● Protejați-vă, evitați contactul direct!
● Stați cât mai mult izolați în locuințele dumneavoastră pentru a evita orice contact cu oricine poate fi purtător de virus!
● Protejați-vă familia! Nu-i expuneți pe cei apropiați!
● Tinerii, copiii și nepoții să evite, cu prioritate, expunerea persoanelor în vârstă (peste 65 de ani)!
● Vârstnicii cu multiple afecțiuni asociate sunt persoanele cele mai vulnerabile în cazul infectării cu noul coronavirus!

Cort cu destinație de punct medical avansat
Pe 18 martie, în curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Argeș au instalat un cort cu destinație de punct medical avansat. Cortul are o capacitate de 30 de locuri și va fi destinat, în această fază, cazurilor incerte care au nevoie de așteptare, o perioada scurtă de timp, până la efectuarea anchetei epidemiologice, pentru a se putea ști cu exactitate unde vor fi dirijați. Acest cort, în cazul în care numărul celor suspecți și contaminați va crește, va putea fi folosit ca staționar până la internarea lor în spațiile special amenajate în unitățile Spitalului Județean de Urgență Pitești. De precizat este și faptul că aici există si două paturi unde se poate asigura asistență medicală de specialitate în profil ATI. Punctul medical avansat a fost amplasat în curtea Spitalului Județean de Urgență Pitești cu scopul de a veni în sprijinul unității sanitare în situația în care, la nivelul județului, se va înregistra un număr mare de cazuri.