Tipărire

stefan cel mareBugetul comunei Ștefan cel Mare se ridică anul acesta la 38 miliarde de lei vechi, sumă asemănătoare cu cele din anii anteriori, bani pe care administrația publică locală se străduiește să-i împartă cât mai bine, pentru a acoperi toate nevoile.

„Funcționarea instituțiilor publice, primărie, școli, este asigurată. Sunt ceva probleme la drepturile de personal, mai exact la plata asistenților personali ai persoanelor cu handicap, la indemnizațiile celor cu dizabilități. Dar sunt convins că pe parcursul anului vor mai fi rectificări bugetare și lucrurile se vor regla și aici. În ceea ce privește investițiile, banii sunt puțini. Proiecte avem, dar resursele sunt limitate. Consiliul Județean ne-a alocat 2 miliarde de lei vechi pentru lucrările la școală și 1,5 miliarde de lei vechi pentru proiectul de modernizare a drumurilor. La renovarea școlii vom achita anul acesta 3,4 miliarde lei vechi pentru lucrări efectuate, 1,4 miliarde de lei din bugetul propriu și 2 miliarde de lei de la Consiliul Județean. Se lucrează în continuare aici, mai sunt ceva finisaje de făcut, dar în curând lucrările vor fi gata. Mai rămân totuși de achitat lucrări în valoare de circa 3 miliarde de lei vechi. Vom vedea în vară cum vom putea plăti”, declară primarul Niculae Vidan.
Supraveghere video
Un nou proiect va demara primăvara aceasta în localitate. Este vorba de montarea unui sistem de supraveghere video, care va avea rolul de a preveni faptele antisociale și de a contribui la asigurarea ordinii și liniștii publice. „Proiectul se află în evaluare la AFIR Târgoviște, în scurt timp vom emite ordinul de începere a lucrărilor. Vor fi montate camere video performante la toate cele patru intrări în comună și pe toată zona de centru”, precizează edilul șef din Ștefan cel Mare. Camerele video vor fi cu infraroșu și vor înregistra numerele de înmatriculare ale mașinilor care tranzitează localitatea. 

Primăvara ce vine să vă aducă împlinire și noroc, fericire și iubire și, nu în ultimul rând, căldura sufletească din partea celor dragi. Un 8 Martie de poveste, doamnelor și domnișoarelor!
Primăria și Consiliul Local Ștefan cel Mare
Primar, Niculae Vidan