davidesti 1Pregătirile pentru iarnă sunt pe agenda de priorități a conducerii Primăriei Davidești. Acestea nu se rezumă doar la punerea la punct a intervențiilor de deszăpezire, ci mai ales la refacerea infrastructurii rutiere și remedierea situațiilor unde au avut loc alunecări de teren din cauza inundațiilor.
”Am avut în Olteanca o problemă gravă, în sensul că, producându-se alunecări de teren care au condus la ruperea drumului, concomitent a fost afectată și rețeaua de alimentare cu apă. Am intervenit rapid și am reparat drumul, însă mai este nevoie să punem balast și să-l compactăm pentru ca circulația să se poată desfășura în cele mai bune condiții pe perioada iernii, oricât de multe precipitații ar cădea. În general, în toată localitatea intervenim în această perioadă pe drumurile cu probleme, pentru acoperirea gropilor care ne dau bătăi de cap la acțiunile de deszăpezire și la circulație în general, odată cu precipitațiile din iarnă.”, declară primărița Mirela Cismaru.

Utilajele administrației locale – tractorul și buldoexcavatorul sunt pregătite pentru intervențiile de deszăpezire în satul Voroveni, pentru celelalte zone încheindu-se contracte cu firme de specialitate. ”Nu avem cum să intervenim concomitent în toate satele și nu putem alege anumite străzi în defavoarea altora, mai ales că avem cetățeni din toate zonele care lucrează la Mioveni, care depind de transport, încă de la primele ore ale dimineții și de aceea am ales această soluție pentru intervenții de deszăpezire prompte și eficiente. În afara utilajelor am pregătit și materiale antiderapante și ne-am organizat în cazul unor situații neprevăzute”, a mai spus șefa executivului.
Sfârșitul anului va aduce pentru localnici și finalizarea a două obiective importante finanțate prin proiectele în cadrul PNDL 2. Este vorba de asfaltarea DC 85 și introducerea canalizării - etapa a II a la Conțești, ambele fiind în proporție de peste 85% aproape de recepția lucrărilor.