Tipărire

stoenestiConducerea Primăriei Stoenești a semnat contractul de finanțare pentru introducerea a rețelei de gaze naturale în localitate, investiție ce se va implementa prin Fondul de Dezvoltare.
”Lucrarea se va derula pe parcursul a 3 ani: din 2020 în 2023. Prima tranșă, pentru primul an este de 30 de miliarde de lei vechi, pentru 2021- 30 de miliarde de lei vechi, iar pentru 2023 - 26 de miliarde de lei. În momentul de față suntem în licitație pentru concesionarea distribuitorului, urmând ca apoi să dăm drumul la documentația tehnică. Sper ca până la sfârșitul anului, aceasta să fie întocmită, astfel încât de la 1 ianuarie 2020 să ne putem apuca de lucru. Vom demara investiția din satul Piatra, pe unde trece magistrala de gaze. Aici se va monta stația de distribuție, urmând  conducta de-a lungul drumului național, până în satul Cotenești și întorcându-se pe drumul județean. Apoi, din această conductă principală se vor face extinderi în toate satele și cătunele”, a explicat primarul Ion Marin.

Până la venirea iernii, administrația din Stoenești asfaltează, cu fonduri proprii aproximativ 2 km - tronsoane din Satele Slobozia, Piatra și Bădeni. ”Este o lucrare dificilă, deoarece relieful este pretențios și trebuie realizate amenajări de canale pentru scurgerea apei pluviale. În același timp, în câteva zile, vom demara proiectul cu fonduri guvernamentale, prin PNDL 2, (reabilitarea sistemului de alimentare cu apă și introducerea sistemului de canalizare) pentru care am finalizat proiectul tehnic. Până la venirea iernii ne vom concentra pe captarea de apă și amenajarea stației de epurare”, a mai declarat șeful executivului din Stoenești.