01 cateasca scoala ciresu 1Cei 125 de elevi și preșcolari din cadrul școlii și grădiniței din satul Cireșu se bucură din această toamnă de unități școlare modernizate și cu un grad sporit de confort. Lucrările de reabilitare și modernizare a școlii și grădiniței de la Cireșu au fost realizate de administrația din Căteasca cu fonduri proprii și sprijinul Consiliului Județean.
La școală a fost înlocuit acoperișul, iar în ambele unități de învățământ au fost reabilitate și zugrăvite sălile de clasă. De asemenea, s-a montat parchet peste tot, au fost realizate amenajări interioare, iar școala a beneficiat și de izolație termică și o alee betonată pentru scurgerea apei și asigurarea accesului elevilor.

”Sunt mulțumit de cum au lucrat cei care s-au ocupat de modernizarea școlii. Copiii, părinții și profesorii au fost încântați de modul în care au fost primiți în noul an școlar. Modernizarea infrastructurii de educație din localitate a constituit întotdeauna o prioritate pentru noi”, declară primarul Eugen Mira. În scurt timp vor fi amenajate și cele cinci locuri de joacă anunțate de administrația locală. Prefabricatele au sosit, urmează montarea leagănelor și a balansoarelor din parcurile pentru copii. Investițiile sunt realizate cu fonduri din bugetul local.

Se asfaltează 6 km de drum județean
Drumul județean 703B Siliștea (comuna Căteasca) - Șerbănești (comuna Rociu) este asfaltat în această perioadă de către Consiliul Județean. Lucrările de pregătire a terasamentului sunt în plină desfășurare, anterior fiind amenajate podurile pe drumurile laterale. De asemenea, pe DJ 703B, în satul Siliștea, va fi refăcut podul peste râul Argeș, tot de către administrația județului.
În același timp, în satul Siliștea continuă lucrările la noua gospodărie de apă. Locația a fost împrejmuită și se lucrează la montarea bazinului și a rezervorului de apă. Investiția este realizată prin PNDL și are ca termen de finalizare data de 1 noiembrie 2019.
Spre finalul lunii septembrie, cu prilejul Zilei Naționale a Curățeniei, în comuna Căteasca a avut loc o amplă acțiune de salubrizare a spațiilor publice. Au participat autorități, cadre didactice, elevi și cetățeni ai comunei.

Licitație pentru canalizare
O altă investiție de maxim interes pentru cetățenii comunei se afla în faza organizării procedurilor de achiziție publică, în scurt timp urmând să fie demarate lucrările. ”Suntem în stadiul de obținere a avizelor pentru demararea lucrărilor la introducerea sistemului de canalizare pe tronsonul Coșeri – Căteasca. Este vorba de 9 km de rețea și o stație de epurare lângă podul peste Argeș pe drumul spre Leordeni. S-au înscris trei firme la licitație și imediat ce procedurile vor fi gata, dăm drumul la lucrări”, precizează primarul Eugen Mira.