stefan cel mare asociatie 2Asociația ”Meșteșuguri argeșene” din comuna Ștefan cel Mare a bifat în luna septembrie o nouă realizare cu susținerea partenerului tradițional OMV Petrom. La începutul lunii a fost inaugurată o nouă sală de activitate a asociației, prin extinderea spațiului de lucru în locația unei foste vulcanizări din comună. Spațiul a fost reabilitat și amenajat conform activității derulate, oferind un mediu de lucru plăcut celor care vin aici să deprindă tainele țesutului.

Încă de la înființare, Asociația ”Meșteșuguri argeșene” și-a propus să reînvie meșteșugul țesutului și să transmită acest obicei mai departe. Lucruri reușite pe deplin grație voinței inițiatoarei proiectului, profesoara Florența Sgîea, a doamnelor de toate vârstele care vin și lucrează în cadrul atelierului, dar și a copiilor care pătrund  acum în tainele meșteșugului. Costumele populare create la Ștefan cel Mare au ajuns prin multe locuri din țară prin prisma participărilor asociației la diverse expoziții. Ceea ce se întâmplă la Ștefan cel Mare, ce face Asociația ”Meșteșuguri argeșene”, constituie încă o dovadă că frumusețea satului românesc se poate păstra doar prin promovarea unor astfel de obiceiuri.

Continuă lucrările la școală
Pe plan local continuă lucrările la renovarea interioară a Școlii Gimnaziale Ștefan cel Mare. Administrația locală a primit suma de 150.000 de lei la rectificarea bugetară a Consiliului Județean, însă valoarea lucrărilor executate este una mai mare. ”Până acum s-au plătit circa 350.000 de lei din valoarea totală a lucrărilor, care se ridică undeva la 1 milion de lei. Se lucrează în continuare, s-au realizat 60% din lucrările incluse în proiect. Avem nevoie însă de fonduri în plus pentru a putea plăti lucrările făcute. Se învață normal, activitatea școlară nu este afectată. Copiii învață în corpul renovat și la etajul celui în care acum se desfășoară lucrări. Doar parterul este în lucrări, dar asta nu deranjează cursurile școlare”, precizează primarul Niculae Vidan.