schitu golestiLocuitorii satului Loturi din Schitu Golești au apă potabilă de cea mai bună calitate! Lucrarea ce presupunea schimbarea sursei de alimentare a fost finalizată cu succes de către administrația locală, cetățenii din cele peste 100 de gospodării din zonă beneficiind, la fel ca restul comunei, de apă conform standardelor de sănătate.
”Lucrarea în sine nu a durat mult, după cum am promis, dar extrem de dificilă s-a dovedit a fi obținerea celor 21 de avize necesare pentru realizarea acestui obiectiv. Nu mai contează efortul, importat este că ne-am atins scopul și că oamenii sunt extrem de mulțumiți”, a declarat primarul Vasile Miriță.

În ceea ce privește introducerea sistemului de canalizare, un alt proiect important derulat de Primărie, progresele sunt notabile. ”Suntem gata să facem primele probe la stația de epurare, care reprezenta partea cea mai dificil de realizat din această lucrare. Concomitent, se continuă introducerea conductei, de-a lungul drumului național aferent satelor Schitu Golești și Lăzărești - ceea ce nu este foarte ușor, dar putem spune că, în momentul de față, am realizat 60% din toată investiția.”, afirmă edilul șef.
Veștile bune nu se opresc aici: podul peste Valea Poienarilor, ce leagă satul Valea Pechii de satul Loturi va fi inaugurat luna viitoare. ”Încercăm să respectăm termenele promise, deoarece este foarte important ca până vine iarna lucrările să se afle sau finalizate, cum este cazul podului, fiind un obiectiv de maximă importanță în perioada rece, fie într-un stadiu în care să nu fie stagnată investiția din cauza vremii. Aici putem vorbi despre Căminul Cultural, pe care îl modernizăm și reabilităm. S-a finalizat consolidarea, iar în acest moment se înlocuiește acoperișul.”, a mai declarat șeful executivului din Schitu Golești.