nucsoaraPăstrând tendința ultimilor ani, primarul Ion Cojocaru face în această toamnă un nou pas în direcția modernizării infrastructurii de drumuri din Nucșoara. Din luna septembrie au început lucrările de asfaltare a drumului local Valea Seacă – Slatinei, în lungime de 1,1 km.
Modernizarea drumului este realizată cu fonduri din bugetul local și vine în completarea lucrărilor de asfaltare realizate anterior pe Drumul Plaiului și Drumul Rozelor. Autoritățile din Nucșoara își propun să finalizeze proiectul anul acesta, însă totul depinde de soluțiile de finanțare ce vor fi găsite pentru lucrări.

Tot în luna septembrie sunt programate să înceapă și lucrările de reabilitare și extindere a Căminului Cultural Nucșoara. Acestea se vor derula cu sprijinul Consiliului Județean Argeș și se ridică la o valoare de investiție de aproximativ 10 miliarde de lei vechi. Totodată, înainte de începerea anului școlar a fost finalizată modernizarea Școlii Gimnaziale ”Toma Arnăuțoiu” Nucșoara. Elevii au fost primiți într-o unitate școlară complet reabilitată, în măsură să ofere cele mai bune condiții pentru actul instructiv-educativ.

Sume insuficiente pentru funcționare
Administrația publică locală înregistrează probleme în ceea ce privește asigurarea cheltuielilor  de funcționare, în sensul că sumele actuale nu ajung pentru acoperirea tuturor plăților până la finalul anului. ”La ultima rectificare bugetară am primit 34.000 de lei pentru funcționare. Este o sumă insuficientă pentru ce cheltuieli avem prognozate până la sfârșitul anului. Dar avem răbdare. Sperăm că în ultimul trimestru se vor mai regla lucrurile, vor mai fi alocate sume printr-o nouă rectificare”, declară primarul Ion Cojocaru.